Un agent economic va plăti circa €217 mii pentru o gheretă din sectorul Râșcani
Full Article 2 minutes read

Un agent economic va plăti circa €217 mii pentru o gheretă din sectorul Râșcani

Primăria mun. Chișinău a desfășurat pe 9 aprilie o nouă licitație pentru adjudecarea locurilor de comerț stradal. Un agent economic a oferit 4,63 mln de lei pentru o gheretă amplasată în sectorul Râșcani al capitalei.

În total, au fost adjudecate 8 locuri, în valoare de 16,6 milioane de lei, pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal. Cel de-al 9-lea loc propus a fost exclus, din lipsa de interes al agenților economici. În cadrul licitației au fost expuse locurile rămase, după ce agenții economici desemnați drept câștigători nu au achitat costurile pentru amplasamentele adjudecate.

Cel mai scump loc de comerț din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 4,63 milioane de lei, pentru o gheretă amplasată în sectorul Râșcani, pe str. Miron Costin (Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”). De asemenea, au fost date sume mari pentru amplasarea gheretelor în Scuarul Catedralei – 3,97 milioane de lei și în Parcul „Valea Morilor” – 3,69 milioane de lei.

Primarul capitalei Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook: „Milioane de lei ajung în bugetul capitalei, dar nu în buzunarul cuiva, cum a fost până acum. Într-un oraș, unde legea este pusă pe primul loc, totul este transparent, iar de câștigat are capitala”.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Amintim că licitația nr. 5 este cel de-al treilea concurs de profil desfășurat în anul curent. La primele 2 evenimente, din lunile ianuarie și februarie,  au fost adjudecate locuri de comerț ambulant stradal în sumă de cca 36,7 milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: