Un autocar din Republica Moldova, controlat timp de 10 ore în Austria. Au fost confiscate sute de litri de băuturi alcoolice
Full Article 3 minutes read

Un autocar din Republica Moldova, controlat timp de 10 ore în Austria. Au fost confiscate sute de litri de băuturi alcoolice

Un autocar înmatriculat în Republica Moldova, care se îndrepta spre Franța, a fost supus unui control de 10 ore, la intrare în Austria dinspre Ungaria. Polițiștii au confiscat sute de kilograme de alimente și sute de litri de băuturi alcoolice, pentru care au dat vina pe România, relatează publicația austriacă Kronen Zeitung.

Autocarul a fost oprit de forțele de ordine în localitate de frontieră Nickelsdorf, din Austria, iar la bordul său se aflau doi șoferi și 20 de pasageri, toți venind din Chișinău și îndreptându-se spre Paris.

„În timp ce pasagerii aveau cantități mici de mâncare și alcool, „proviziile” șoferilor erau semnificativ mai mari. În cele din urmă, inspecția a durat 10 ore”, potrivit sursei citate.

Polițiștii au găsit în habitaclul autocarului și în zona de bagaje, precum și în cabina de dormit a șoferilor, 270 de kilograme de carne, 7 kilograme de ouă, 63 de kilograme de brânză, 8 de fasole, 66 de kilograme de struguri și 50 de kilograme de mere.

De asemenea, au mai fost găsiți și 408 litri de băuturi alcoolice de diferite tipuri, printre care și 100 de litri de țuică, 36 de sticle de spumant și 12 litri de vodcă.

Cel mai probabil, este vorba de pachete cu alimente trimise de rudele din Moldova celor plecați la muncă peste hotare.

Totodată, polițiștii de frontieră din Austria au mai constatat în autocar și prezența a unei mobile de bucătărie, patru ferestre, patru anvelope de iarnă și o saltea de dormit.

Potrivit autorităților, vinovate de această contrabandă sunt autoritățile române care nu au descoperit mărfurile la intrarea în spațiul UE.

„Potrivit autorităților, deoarece mărfurile nu au fost declarate la frontiera externă a UE din România, acesta a fost considerat un caz clasic de contrabandă”, mai scrie ziarul austriac.

Bunurile au fost confiscate, iar toate alimentele perisabile au fost distruse. Mobila de bucătărie și băuturile alcoolice, în schimb, au fost returnate șoferilor, dar numai după ce au plătit taxele vamale aferente.

„Un astfel de control necesită un grad special de acuratețe și concentrare din partea organismelor care intervin. Pe lângă siguranța angajaților, trebuie să existe și o cunoaștere amplă a procesului exact de control și experiență în acest domeniu”, a explicat ministrul de Finanțe Magnus Brunner.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: