Un bărbat care propaga războiul s-a trezit cu oamenii legii la ușă. Ce a declarat el într-o conversație telefonică AUDIO
Full Article 2 minutes read

Un bărbat care propaga războiul s-a trezit cu oamenii legii la ușă. Ce a declarat el într-o conversație telefonică AUDIO

PCCOCS, în comun cu ofițerii SPIA și cu angajații SIS au documentat acțiunile unei persoane, manifestate prin propagarea războiului. Reprezentanții Procuraturii spun că persoana este bănuită și de acțiuni intenționate îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice, rasiale sau religioase.

În cadrul investigațiilor desfășurate, s-a constatat că bănuitul în condițiile stării de urgență instituită în contextul războiului din Ucraina, prin intermediul canalelor de comunicații, gestionate și administrate de către acesta, a publicat și răspândit sistematic elemente propagandistice care justifică agresiunea militară asupra Ucrainei.

Persoana, potrivit reprezentanților Procuraturii, ar fi plasat sistematic informații și discursuri publice ce incită la ură și război.

Între-o discuție telefonică, persoana ar fi oferit detalii despre acțiunile care urmează să le întreprindă.

„Prima opțiune: ai noștri vor veni și vor spune de ce voi moldovenilor nu puteți să luptați pentru voi. (…) Al doilea moment, eu nu fac aceasta pur și simplu, eu am să fiu activ pe Telegram și în spațiul media. Eu am să pun jar pe situație. Ca să fie citit și în Rusia, și în Rusia să se cunoască. Eu am să contribui ca autoritățile ruse să ia capurile unora și să pună în locul lor pe alții pentru ca operațiunea specială să treacă efectiv”, a spus persoana.

Astfel, pe 9 iunie curent, au fost efectuate percheziții la domiciliul și în automobilul personal al persoanei vizate, fiind depistate și ridicate obiecte și alte mijloace de probă ce au relevanță în cadrul cauzelor penale menționate supra.

Subsecvent, persoana în cauză a fost condusă la sediul PCCOCS pentru audieri.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: