Un bloc în construcție din strada Ismail, în atenția poliției. PAS: „Se ridică pe teren municipal, fără acte”
Full Article 3 minutes read

Un bloc în construcție din strada Ismail, în atenția poliției. PAS: „Se ridică pe teren municipal, fără acte”

Inspectoratul de Poliție Centru verifică persoanele responsabile de construcția unui blocul locativ din strada Ismail 28 din Chișinău. Instituția a pornit o cauză penală. Se întâmplă după ce consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au depus un demers. Ei susțin că blocul, care are deja patru etaje, este ridicat fără autorizație. Anterior, PAS a depus și un denunț la Procuratura Generală menționând că terenul pe care se construiește blocul este în proprietatea municipalității. Atunci, edilul Ion Ceban a calificat denunțul drept „acțiuni de PR ale consilierilor PAS, care sunt deja într-o nouă campanie electorală”. 

Reprezentanții PAS din CMC au anunțat că Inspectoratul de Poliție Centru a pornit o cauză penală „pentru construcția unui bloc locativ fără autorizație, care este ridicat pe strada Ismail 28 din Chișinău”. Potrivit formațiunii, organele de drept s-au autosesizat în urma unui demers depus de consilierii municipali PAS: Anetta Dabija, Dumitru Ivanov și Galina Dragan.

„Noi am depus ceva timp în urmă un demers la Procuratură în cazul unui bloc care se ridică pe Ismail, în Nucleul Istoric, pe teren municipal, fără acte. Patru etaje. Aceeași companie care zilele trecute au fost verificați de CNA pentru alt bloc. Obiectul nu are autorizație și nici vreun document sau decizie pentru a construi pe teren municipal”, a declarat consiliera municipală PAS Anetta Dabija.

Precizăm, Inspectoratul a informat reprezentanții PAS că a pornit o cauză penală „în baza elementelor constitutive a infracțiunii prevăzute de art. 257 alin (2) din Codul penal”. Alineatul 2 din Articolul 257 se referă la „Continuarea de către persoanele responsabile a lucrărilor executate necorespunzător şi oprite prin acte de control”. Dacă vor fi găsiți vinovați responsabilii riscă amendă de până la 27 500 lei, în cazul persoanei juridice se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 000 mii lei la 300 000 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Un bloc în construcție din strada Ismail, în atenția poliției. PAS: „Se ridică pe teren municipal, fără acte”

unpaspentru.md

Pe 6 iunie 2024, fracțiunea PAS din CMC anunța că a depus un denunț Procuratura Generală. Se menționa că, pe strada Ismail 28 din centrul capitalei a fost demolată fără autorizație o clădire. În locul acesteia s-ar construi un bloc, care potrivit PAS, la fel nu are autorizație. „Astăzi avem un bloc în centrul istoric care deja are patru etaje”, au comunicat reprezentanții partidului. Potrivit fracțiunii, terenul pe care se construiește blocul este în proprietatea municipalității. În reacție, edilul Ion Ceban a spus că „denunțurile la Procuratură și la alte organe de drept din partea PAS curg gârlă după ce au terminat cu „reforma” justiției”. Potrivit lui Ceban, denunțurile ar fi „acțiuni de PR ale consilierilor PAS, care sunt deja într-o nouă campanie electorală”. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: