IMSP Spitalul Clinic Republican

Un chirurg endoscopist a decedat după ce s-a infectat cu COVID-19

Chirurgul endoscopist, doctorul în științe medicale Alic Cotoneț a decedat în urma complicațiilor de sănătate provocate de infecția cu COVID-19. Informația a fost confirmată de reprezentanții Spitalului clinic republican „Timofei Moșneaga”, pe 14 decembrie.

„Cu profundă tristețe anunțăm despre decesul colegului nostru, chirurgului endoscopist, doctorului în științe medicale, domnului Alic Cotoneț. În data de 13 decembrie, d-lui a pierdut lupta cu COVID – 19, la vârsta de 58 de ani. Am pierdut un Om, un bun prieten, care a iubit cu sinceritate profesia sa, a ars pentru cei mai suferinzi ca el”, se arată în necrologul semnat de lucrătorii medicali.

Alic Cotoneț a fost angajat în cadrul IMSP SCR „Timofei Moșnega” din 1988, unde a activat până în 2019.

Cu profundă tristețe anunțăm despre decesul colegului nostru, chirurgului endoscopist, doctorului în științe medicale,…

Publicată de IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” pe Luni, 14 decembrie 2020

Informația privind decesul medicului nu a fost confirmată deocamdată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Până în prezent, circa 60 de lucrători medicali au fost răpuși de noul tip de coronavirus.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mc.gov.md

Restaurante, vinării, muzeu dedicat pâinii. Ruta gastronomică România-Republica Moldova a fost lansată

Republica Moldova și România au lansat pe 14 noiembrie Ruta gastronomică transfrontalieră. Itinerarul reunește peste 50 de obiective turistice de pe ambele maluri ale Prutului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, ruta traversează Republica Moldova de la nord la sud, pe o distanță de 1 506 km, ce poate fi parcursă în 10 zile. Aceasta cuprinde 25 de obiective turistice din 17 raioane, reprezentând atât bucătăria națională, cât și pe cea găgăuză, bulgară și kârgâză. Printre punctele de interes se numără restaurante tradiționale, pensiuni turistice, vinării, complexe turistice, un atelier gastronomic, un muzeu dedicat pâinii, singura păstrăvărie din țară și o mănăstire certificată ecologic.

Ruta gastronomică a Republicii Moldova este conectată cu cea din România, care cuprinde 30 de obiective turistice din regiunea nord-est, oferind astfel un traseu culinar unitar și complementar.

Ruta gastronomică transfrontalieră România – Republica Moldova își propune să valorifice autenticitatea, diversitatea și bogăția gastronomică de pe ambele maluri ale Prutului. Inițiativa urmărește, totodată, să creeze noi oportunități de dezvoltare durabilă prin consolidarea parteneriatelor între comunități, sectoare economice și autorități locale, stimulând cooperarea dintre sectorul HoReCa, producătorii locali și instituțiile publice.

Fișa tehnică a rutei a fost elaborată conform noilor Norme metodologice privind elaborarea și aprobarea rutelor turistice naționale, aprobate recent de Guvern.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: