Un depozit de muniții din regiunea rusă Voronej a izbucnit în flăcări după ce a fost lovit cu drone de ucraineni
Full Article 2 minutes read

Un depozit de muniții din regiunea rusă Voronej a izbucnit în flăcări după ce a fost lovit cu drone de ucraineni

Două persoane au fost rănite după ce armata ucraineană a atacat cu drone un depozit de muniție din districtul Ostrogojski, regiunea Voronej, în noaptea de 23 spre 24 august, anunță The Moscow Times.

Guvernatorul regiunii Voronej, Alexander Gusev,  a informat pe canalul său de Telegram că incendiul a izbucnit după ce forțele de apărare aeriană au distrus și suprimat mai multe drone UAV. Deturnarea fragmentelor a declanșat incendiul, provocând detonarea unor materiale explozive.

Pentru a gestiona consecințele incendiului și detonării, pe teritoriul a trei așezări din districtul Ostrogojski a fost instituită stare de urgență.

Potrivit lui Gusev, în urma atacului, două persoane au fost rănite: o femeie a fost spitalizată în stare gravă, iar cealaltă a suferit răni ușoare. Într-un sat, o linie electrică a fost avariată.

Au fost evacuate aproximativ 200 de persoane. A fost instalat un centru de cazare temporară, dar aproape toți rezidenții sunt cazați la rude. Pentru cei care locuiesc în satul vecin, a avut loc un briefing privind măsurile de securitate”, a spus guvernatorul.

ASTRA a publicat imagini cu un depozit în flăcări. Potrivit publicației, în Ostrogojsk există un centru de instruire pentru formarea specialiștilor juniori ai serviciului blindat.

La rândul său, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat distrugerea a șapte drone de tip aeronavă. Potrivit sursei, cinci drone au fost doborâte deasupra teritoriului regiunii Voronej și câte una deasupra regiunilor Belgorod și Briansk.

De la începutul războiului la scară largă în Ucraina, regiunile de graniță ale Rusiei au fost bombardate și atacate în mod regulat cu drone. Înainte de aceasta, două drone au fost distruse în apropierea regiunii Voronej pe 7 august, când au căzut și au deteriorat fațada și ferestrele unei clădiri rezidențiale.

Pe 29 iulie, o dronă interceptată a căzut și a avariat o instalație de infrastructură comunală din satul Gas Pipeline. A izbucnit un incendiu, dar nu au existat victime.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: