Un deputat al Platformei DA a depus un denunț la Procuratura Generală pe numele președintelui raionului Dubăsari
Full Article 2 minutes read

Un deputat al Platformei DA a depus un denunț la Procuratura Generală pe numele președintelui raionului Dubăsari

Deputata fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr (DA) Stela Macari a anunțat că a depus un denunț la Procuratura Generală pe numele președintelui raionului Dubăsari, Grigore Filipov, în legătură cu instalarea ilegală a mai multor posturi de control de către administrația de la Tiraspol.

„Am reclamat mai multe ilegalități, inclusiv prin inacțiune, în contextul celor 37 de posturi militare nelegitime instalate în zona de securitate de către forțele separatiste ale Tiraspolului. Contrar atribuțiilor funcționale, președintele raionului a permis autorităților nerecunoscute ale Transnistriei să ocupe teritoriile satelor Roghi, Vasilievca, Corjova din raionul Dubăsari”, a anunțat deputata Stela Macari.

Parlamentara l-a acuzat pe Grigore Filipov că nu a întreprins nicio măsură pentru a asigura respectarea Constituției și nu a sesizat Inspectoratul de Poliție. De asemenea, aceasta a amintit declarațiile controversate ale lui Filipov, care a spus în cadrul unui interviu:

„Localitățile Roghi, Vasilievca și Corjova se consideră partea componentă a Transnistriei, sunt la ei la evidență, de asta noi nu putem să ne luăm nicio obligațiune”.

Stela Macari a mai menționat că președintele Igor Dodon ar avea legături apropiate cu Filipov, fiind nașul de cununie al unuia dintre fii săi.

Deputatul Platformei DA Chiril Moțpan a atras atenția că, începând cu luna martie, situația din zona de securitate este „extrem de gravă”, iar regiunea transnistreană devine tot mai militarizată:

„Sub pretextul combaterii pandemiei, fără acordul Comisiei Unificate de Control, Tiraspolul a instalat în jurul localităților aflate sub jurisdicția autorităților constituționale platoul Cocieri, suburbiile orașului Bender, Varnița și raionul Căușeni 37 de posturi ilegale și alte obstacole, împiedicând libera circulație a cetățenilor”.

Contactat de NM, Grigore Filipov a răspuns că va reveni cu o reacție mai târziu.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: