Un deputat PAS a depus o sesizare la PG. Solicită să verifice dacă angajații SPPS au asigurat paza la nunta fiului premierului
Full Article 2 minutes read

Un deputat PAS a depus o sesizare la PG. Solicită să verifice dacă angajații SPPS au asigurat paza la nunta fiului premierului

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian a depus o sesizare la Procuratura Generală. Acesta susține că premierul Ion Chicu ar fi utilizat colaboratorii Serviciului Protecție și Pază de Stat pentru a asigura paza la un eveniment privat. Deputatul face referire la un eveniment care a avut loc de la o vinărie din Republica Moldova și despre care presa scria că ar fi nunta feciorului lui Ion Chicu.

„Potrivit materialelor video difuzate public se probează cu certitudine că în procesul de desfășurare a ceremoniei și întru asigurarea securității evenimentului, precum și neadmiterea intrării în teritoriul protejat pe raza de un kilometru au fost antrenați colaboratorii Serviciului Protecție și Paza de Stat”, se anunță în textul sesizării.

Deputatul susține că „prim-ministrul dispune de protecție și pază de stat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, iar antrenarea colaboratorilor Serviciului în asigurarea pazei și limitarea accesului persoanelor la un eveniment privat, care nu țin de exercitarea atribuțiilor de serviciu al prim-ministrului, cu certitudine depășește limitele legale ale drepturilor și obligațiilor stabilite de lege”.

În acest sens, deputatul solicită Procuraturii Generale să se autosesizeze pe marginea materialelor video apărute în spațiul public despre evenimentul din 28 august, în care ar apărea colaboratorii SPPS, să elucideze toate circumstanțele și să cerceteze cazul în vederea stabilirii eventualului abuz de serviciu comis de premier.

„Eu totuși îi recomand lui Chicu să nu aștepte răspunsul Procuraturii și să-și dea demisia și singur. Să facă un cadou țării de Ziua Limbii Române”, a mai spus Radu Marian.

Menționăm că fiul premierului Ion Chicu și-ar fi sărbătorit nunta pe 28 august, la o vinărie din Republica Moldova. Până în prezent, prim-ministru nu a venit cu o reacție la acest subiect.

Conform dispoziției publicate de Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică pe 26 august, desfășurarea nunților este interzisă.

Chicu trebuie să-și dea imediat demisia! Pe lângă faptul că a sfidat regulile pe care tot el le-a impus, atunci când a…

Posted by Radu Marian on Monday, 31 August 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: