Un deputat socialist părăsește formațiunea și se alătură MAN-ului lui Ion Ceban. Reacția PSRM
Full Article 3 minutes read

Un deputat socialist părăsește formațiunea și se alătură MAN-ului lui Ion Ceban. Reacția PSRM

Deputatul PSRM, Gaik Vartanean, părăsește formațiunea socialistă și se alătura Mișcării Alternative Naționele (MAN), în frunte cu primarul Ion Ceban. Informațiile au fost fost făcute publice pe 14 decembrie pe pagina oficială a partidului. 

Socialiștii susțin că decizia lui Gaik Vartanean nu reprezintă o surpriză pentru echipa PSRM.

„Noi am știut întotdeauna că el este omul apropiat lui Ion Ceban și că plecarea lui era un fapt iminent. Îi dorim success în continuare, cu precizarea de rigoare că PSRM mereu a condamnat traseismul politic”, au scris ei.

Totodată, socialiștii scriu că mizează pe bunul simț al lui Gaik Vartanean, care trebuie să-și depună mandatul de deputat și să respecte voința alegătorilor, întrucât acest mandat aparține PSRM.

NM a solicitat un comentariu în acest sens de la deputatul Gaik Vartanean, însă până în momentul publicării articolului nu am primit un răspuns.

Amintim că politologul Gaik Vartanean a ocupat fotoliul de deputat, după ce Alla Dolință a renunțat la mandatul de deputat, dar și la calitatea sa de membră a Partidului Socialiștilor din Moldova.

Gaik Vartanean ocupă numărul 36 în lista de candidați ai BCS la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Potrivit Rise, Vartanean s-a născut în Armenia, a studiat politologia la Universitatea de Stat din Moldova, după care a emigrat în SUA, unde a locuit aproape șase ani. În 2006 a revenit în Republica Moldova, lucrând o perioadă în sectorul privat. În 2013 este propulsat în Parlament, în funcția de asistent de deputat, iar în 2015 este ales membru al Consiliului Municipal Chișinău din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Gaik Vartanean a fost candidatul socialiștilor pe Circumscripția nr. 51 – SUA, Canada, dar a pierdut în fața candidatului Blocului electoral ACUM, Dumitru Alaiba. Se alege, totuși, cu un fotoliu în Legislativul de la Chișinău, pe listă de partid.

Potrivit ultimei declarații de avere și interese personale depuse, Gaik Vartanean declară că a obținut, în 2021, din activitatea sa din cadrul Secretariatului Parlamentului venituri sub formă de salariu în valoare de peste 150 mii lei și indemnizație neimpozitabilă în valoare de aproximativ 47 mii lei.

De menționat că, în prezent, în Parlamentul Republicii Moldova sunt vacante patru fotolii parlamentare. Este vorba de cel al Elenei Bodnarenco, care a decedat pe 4 iulie și a cărei fotoliu ar urma să fie ocupat de fostul secretar al Parlamentului Adrian Albu. Alte două mandate în Parlament rămân vacante după plecarea deputatului PAS Dorel Iurcu în funcția de primar al comunei Horodiște, raionul Rezina, precum și după învestirea de azi a deputatului Vladimir Bolea în funcția de ministru al Agriculturii. Cel din urmă fotoliu rămâne liber după ce deputata BCS, Alla Dolință, și-a anunțat demisia din funcție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: