Un fost ambasador al Moldovei, numit secretar de stat la Ministerul de Externe
Full Article 2 minutes read

Un fost ambasador al Moldovei, numit secretar de stat la Ministerul de Externe

Guvernul a numit pe 7 februarie un nou secretar de stat la Ministerul de Externe, după ce Stela Leucă a demisionat. Noul secretar, fost ambasador al Republicii Moldova în Republica Lituania, este Sergiu Mihov. 

La ședința Guvernului de miercuri s-a propus și aprobat eliberarea Stelei Leucă din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, din data de 7 februarie în baza cererii de demisie. Ulterior, s-a aprobat numirea lui Sergiu Mihov în funcția de secretar de stat al Ministerului.

Potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe (MAE), „Mihov este bine cunoscut în rândurile sistemului diplomatic”.

Din anul 1998 activează în cadrul MAE. Dumnealui posedă rang diplomatic de ministru plenipotențiar și a deținut numeroase poziții diplomatice în diferite direcții ale ministerului, inclusiv de coordonator național pentru monitorizarea implementării Parteneriatului pentru buna guvernare Consiliul Europei-Uniunea Europeană pentru țările Parteneriatului Estic”, au precizat reprezentanții Ministerului.

Potrivit instituției, din anul 2022 și până în prezent, Mihov a fost șeful Direcției Cooperare Bilaterală în cadrul MAE. În perioada 2018-2022 a ocupat funcția de ambasador al Republicii Moldova în Republica Lituania.

UPDATE: Reprezentanții Ministerului de Externe au precizat că Sergiu Mihov nu a fost numit în locul Stelei Leucă: „Dosarul competențelor va fi repartizat ulterior, dar dl Mihov nu vine în locul dnei Leucă. Doar a coincis aprobarea demisiei și numirea noului Secretar de Stat”.

***

Stela Leucă și-a anunțat plecarea de la Ministerul Afacerilor Externe pe 6 februarie, într-o postare pe rețelele de socializare. Leucă a fost numită în funcția de secretară de stat în decembrie 2022. Despre aceasta a informat Nicu Popescu, atunci ministru de Externe. Mai precizăm că pe 24 ianuarie 2024, Nicu Popescu a demisionat din funcția de ministru de Externe. În aceeași zi, la ședința Guvernului, premierul Dorin Recean a anunțat că funcția de ministru de Externe va fi ocupată de vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: