Un fost polițist, reținut după ce a primit €450, cu promisiunea că „va ajuta” denunțătorul să obțină diploma de BAC
Full Article 2 minutes read

Un fost polițist, reținut după ce a primit €450, cu promisiunea că „va ajuta” denunțătorul să obțină diploma de BAC

Un fost polițist a fost reținut de Centrul Național Anticorupție (CNA), fiind bănuit de comiterea a două episoade de trafic de influență, după ce a fost denunțat de persoane pe care urma să le ajute să soluționeze unele probleme la Ministerul Educației și la Agenția Servicii Publice.

Potrivit materialelor cauzei, în primul caz, bănuitul ar fi susținut că ar avea influență asupra unor responsabili de la Ministerul Educației și că îi poate determina să elibereze o diplomă de absolvire a studiilor liceale fără ca persoana să frecventeze orele și să susțină examenele, iar pentru aceasta ar fi primit 450 de euro.

În alt episod, suspectul ar fi primit de la un cetățean 600 de euro în schimbul influențării persoanelor publice din cadrul Agenției Servicii Publice și determinării acestora să elibereze pe numele solicitantului permisul de conducere a autovehiculului de categoria B, fără ca aceasta să susțină examenele teoretice și practice.

Pe 14 februarie, procurorii anticorupție au descins la domiciliul bărbatului. În urma perchezițiilor, acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Anterior, pe numele acestuia a mai fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență, dosarul fiind transmis în instanța de judecată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: