Un grup de persoane s-a dat drept polițiști de frontieră și a luat de la 3 ucraineni $1 500. Victimele – amenințate cu deportarea (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un grup de persoane s-a dat drept polițiști de frontieră și a luat de la 3 ucraineni $1 500. Victimele – amenințate cu deportarea (VIDEO)

Un grup de persoane, care s-a dat drept polițiști de frontieră, au reținut ilegal trei cetățeni ucraineni în apropiere de orașele Rîbnița și Rezina, regiunea transnistreană. Străinii au fost urcați într-o mașină care a început să se deplaseze spre Chișinău. Ulterior, automobilul a fost oprit, iar indivizii au estorcat de la victime 1 500 de dolari, amenințându-i că, în cazul în care nu vor da banii, vor fi deportați în Ucraina. Oamenii legii au reușit să identifice organizatorul schemei infracționale – un locuitor al regiunii transnistrene, care a fost reținut. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției (IGP) într-un comunicat din 23 august. 

Potrivit IGP, în data de 29 martie, între orele 21:00 și 22:00, un grup de persoane a oprit trei cetățeni ucraineni în apropierea localităților Rîbnița și Rezina. Aceștia s-au prezentat drept colaboratori ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, atribuindu-și astfel autoritatea de a efectua un control de rutină. 

Sub acest pretext, indivizii au confiscat pașapoartele ucrainenilor. Ulterior i-au forțat să urce într-un automobil, care a început să se deplaseze spre Chișinău.

După aproximativ 40 de minute, automobilul a fost oprit pe o stradă neiluminată. Indivizii au cerut fiecăruia dintre cei trei ucraineni câte 500 de dolari, amenințându-i că, în cazul în care nu se vor conforma, vor fi deportați în Ucraina.

Temându-se pentru siguranța lor, cetățenii străini au dat banii, echivalentul 26 460 de lei.

În urma unor măsuri speciale de investigație, polițiștii au reușit să identifice organizatorul schemei infracționale – un bărbat de 42 de ani, locuitor al regiunii transnistrene. 

Astfel, oamenii legii au organizat o ambuscadă în cadrul căreia suspectul a fost reținut. Bărbatul se va afla în custodia poliției pentru o perioadă de 72 de ore. 

Actualmente, poliția întreprinde acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, stabilirii altor membri activi ai grupării, precum și apartenența acestora la comiterea altor infracțiuni pe teritoriul Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: