Un lot de piper și altul de scorțișoară – retrase de pe piața din Moldova: ce au arătat probele unui laborator din Germania (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Un lot de piper și altul de scorțișoară – retrase de pe piața din Moldova: ce au arătat probele unui laborator din Germania (FOTO)

Un lot de piper și altul de scorțișoară, comercializate în Republica Moldova, sunt retrase de pe piață. Acestea conțin suplimentar mai multe specii de plante. Ultimele au fost depistate în timpul unei verificări la un laborator din Germania. Plantele nu prezintă risc pentru sănătatea populației generale, însă cei alergici trebuie să manifeste prudență. Informația a fost comunicată, pe 26 septembrie, de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). 

Agenția a anunțat că importatorul în Republica Moldova El-Passo SRL retrage de pe piață două produse neconforme.

Este vorba despre un lot de piper negru măcinat, cu data producției: 21.03.2024. Acesta conține suplimentar următoarele specii de plante: Piper spec., Petroselinum crispum, Apiaceae, Allium spec., Capsicum annum, Capsicum spec., Apium graveolens, Allium sativum.

Un lot de piper și altul de scorțișoară - retrase de pe piața din Moldova: ce au arătat probele unui laborator din Germania (FOTO)

Al doilea lot, de scorțișoară măcinată, este cu data producției: 28.03.2024. Lotul conține suplimentar următoarele specii de plante: Allium spec., Petroselinum crispum, Capsicum annum, Apiaceae, Prunus spec, Melia azedarach, Apium graveolens.

Un lot de piper și altul de scorțișoară - retrase de pe piața din Moldova: ce au arătat probele unui laborator din Germania (FOTO)

Speciile de plante în surplus au fost depistate „în cadrul Programul de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței și calității produselor alimentare de origine nonanimală și alimentația publică pentru anul 2024 în cadrul laboratorului acreditat din Germania pentru determinarea autenticității condimentelor”.

„Aceste plante nu prezintă risc pentru sănătatea populației generale, însă cei alergici trebuie să manifeste prudență sporită atunci când aleg să le consume”, au comunicat reprezentanții ANSA.

Potrivit Agenției, persoanele care au procurat deja produsele se pot adresa la numărul +373 22-89-00-86, la reprezentantul importatorului, pentru a afla modalitatea de returnare și restituirea contravalorii acestuia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: