Un medic anesteziolog-reanimatolog care a lucrat în domeniu 40 de ani a murit din cauza COVID-19
Full Article 2 minutes read

Un medic anesteziolog-reanimatolog care a lucrat în domeniu 40 de ani a murit din cauza COVID-19

Medicul anesteziolog-reanimatolog Feodor Botnaru a fost răpus de noul coronavirus. Acesta avea 70 de ani, însă continua să muncească în cadrul Spitalului clinic republican din stânga Nistrului, informează autoritățile de la Tiraspol. 

Feodor Botnaru a fost spitalizat în clinica din Slobozia pe 3 octombrie, iar medicii au descoperit că acesta suferea de pneumonie bilaterală, fiindu-i afectați plămânii în proporție de 48%. Starea sa s-a înrăutățit, iar peste cinci zile, el a fost transferat în secția de reanimare.

Bărbatul suferea de mai multe afecțiuni cardio-vasculare (în 2016 și 2019 a suferit atacuri de cord), diabet zaharat de gradul II și hipertensiune arterială. Feodor Botnaru era medic de categorie superioară cu o experiență în domeniu de 40 de ani.

Informația despre decesul medicului din stânga Nistrului nu a fost deocamdată confirmată de Ministerul Sănătății de la Chișinău. Acesta ar fi al 48-lea caz de deces din cauza COVID-19, în rândul lucrătorilor medicali din țara noastră.

Amintim că, tot ieri, au decedat din cauza coronavirusului au murit medicul neurochirurg de categorie superioară Leonid Nagacevschi din cadrul Institutului de Medicină Urgentă și  Maria Botnariuc, dezinfecționistă în cadrul Centrului de Sănătate Publică Hîncești.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: