Un minor a murit într-un accident la Cahul: șoferul era în stare de ebrietate avansată. A fost reținut
Full Article 2 minutes read

Un minor a murit într-un accident la Cahul: șoferul era în stare de ebrietate avansată. A fost reținut

Un minor, în vârstă de 17 ani, a murit într-un accident rutier. S-a întâmplat noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul. El era pasagerul unui automobil, condus de un tânăr în stare de ebrietate avansată. Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore. 

Poliția Republicii Moldova a anunțat pe 25 iunie că, noaptea trecută – pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un accident rutier în urma căruia a decedat un minor.

Preliminar oamenii legii au stabilit că un automobil de model BMW a derapat de pe traseu și s-a inversat. Mașina era condusă de un tânăr de 22 de ani, în stare de ebrietate avansată. Acesta avea în calitate de pasageri două persoane, printre care și un minor de 17 ani.

„În rezultat pasagerul minor, fără centura cuplată, a fost aruncat din automobil, iar în urma traumelor primite a decedat. Șoferul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul testului a arătat o concentrație de 0,81 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore”, au comunicat polițiștii.

Oamenii legii au îndemnat părinții să supravegheze minorii, să monitorizeze unde și cu cine pleacă, dar și absența lor de la domiciliu la ore târzii. „În context amintim că alcoolul la volan și necuplarea centurii de siguranță pot face victime”, au mai declarat reprezentanții poliției.

Din 2017, șoferii sunt sancționați dacă nivelul concentrației de alcool în sânge depășește 0,3 g/l și în aerul expirat – 0,15 mg/l.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: