Un minor ar fi fost violat într-un penitenciar din Moldova de către un deținut
Full Article 2 minutes read

Un minor ar fi fost violat într-un penitenciar din Moldova de către un deținut

Un tânăr de 20 ani, deținut în cadrul unul penitenciar din țară, a fost condamnat la 9 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru comiterea acțiunilor violente cu caracter sexual asupra unui deținut minor, din același penitenciar.

În privința inculpatului, acuzatorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău au administrat suficiente probe care confirmă vinovăția acestuia în săvârșirea a două episoade de acțiuni violente cu caracter sexual, manifestate prin homosexualitate, săvârșite prin constrângere psihică și fizică asupra unui minor.

Persoana condamnată a fost acuzată că, în primăvara anului 2020, în timp ce se afla deținut în cadrul unui penitenciar din țară, a comis în două zile consecutiv acțiuni violente cu caracter sexual în privința unui minor. Cel din urmă este deținut și el în același penitenciar.

Acțiunile, potrivit Procuraturii Generale, au avut loc contrar voinței minorului, săvârșite prin constrângere psihică și amenințându-l pe acesta cu aplicarea violenței, în rezultatul cărora i-a cauzat dureri fizice și psihice.

În toate aceste două episoade, inculpatul a fost ajutat de către un alt deținut care a supravegheat tot timpul la ușă, ca să nu fie văzuți de nimeni, acțiunile căruia fiind calificate ca complicitate la săvârșirea infracțiunii.

Deși procurorii au prezentat suficiente probe în confirmarea învinuirii inculpatului, instanța a dispus achitarea sa, din motivul că fapta inculpatului nu întrunește elementele infracțiunii prevăzute la art.172 alin.(2) din Codul penal.

Astfel, acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii mun. Chișinău „urmează să formuleze apel din motivul ilegalității sentinței”.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: