Un moldovean, șofer de camion, a murit într-un accident în SUA: apropiații bărbatului solicită ajutor 
Full Article 3 minutes read

Un moldovean, șofer de camion, a murit într-un accident în SUA: apropiații bărbatului solicită ajutor 

Un moldovean, șofer de camion, a murit într-un accident în Statele Unite ale Americii. Apropiații bărbatului au lansat o campanie de colectare de bani. Ultimii sunt necesari pentru a acoperi inclusiv costurile înmormântării moldoveanului. Iurie Chetrușca are 4 copii, iar acum 2 ani a povestit unui jurnalist de la Chișinău despre viața de truckist.

Fox8.com a scris pe 5 septembrie că un cetățean al Republicii Moldova Iurie Chetrușca, în vârstă de 43 de ani, a murit într-un accident rutier în Statele Unite ale Americii. Impactul mortal a avut loc pe 4 septembrie. Moldoveanul se afla la volanul unui camion. Investigația preliminară a arătat că o semiremorcă a fost lovită din spate de o mașină Freightliner din 2020, care a fost lovită apoi de un camion de model Volvo, condus de moldovean. Urmare a impactului a început să ardă remorca mașinii Freightliner, dar și cabina și remorca camionului condus de moldovean. 

Jurnalistul din Republica Moldova Dorin Galben a scris pe o rețea de socializare că îl cunoștea pe moldovean. Acum 2 ani a filmat cu el un video despre viața de truckist.

„În urma unui grav accident a decedat Iurie Chetrușca – unul dintre moldovenii care era șofer de tir în SUA. Acum 2 ani, am filmat cu el un video emoționant despre cum e viața de truckist. A acceptat din prima să mă ducă din Ohio până în New York. Am mers peste 10 ore și am vorbit despre cum a ajuns cu familia în America și a pornit totul de la zero. Mi-a arătat unde mănâncă truckiștii, fac duș și dorm. Mi-a povestit despre cât de multe riscuri implică acest job, dar și le asumă pentru ca familia lui să nu ducă lipsuri. Era tată a 4 copii și vorbea despre ei cu multă mândrie și dragoste. Era un om de o cumsecădenie rară: pozitiv, extrem de sincer și plin de viață! Spunea că regretă cel mai mult că n-a putut veni acasă la nunta fratelui, pentru că încă nu avea documente. Îi era tare dor de Moldova și îl alina ascultând muzică moldovenească în truck. I-am promis că ne vedem neapărat când voi merge data viitoare în Statele Unite, dar viața asta-i atât de nedreaptă…”, a menționat jurnalistul.

Între timp a fost lansată o campanie de colectare de bani. Platforma gofundme menționează că moldoveanul are 4 copii. Se precizează că banii colectați vor merge „direct pentru a sprijini familia sa, acoperind costurile înmormântării și ajutând la cheltuielile de trai ale copiilor săi pe măsură ce se adaptează la viața fără tatăl lor”.

Până la publicarea materialului pe această platformă au fost colectați peste 40 de mii de dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: