Un om de afaceri, reținut de CNA. Acesta ar fi acționat în interesul unor persoane cercetate pentru spălare de bani
Full Article 2 minutes read

Un om de afaceri, reținut de CNA. Acesta ar fi acționat în interesul unor persoane cercetate pentru spălare de bani

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au reținut, pe 29 martie, un om de afaceri, bănuit de trafic de influență și corupere activă, comise în legătură cu unele dosare penale aflate în gestiunea CNA și a Procuraturii Anticorupție (PA). Suspectul ar fi acționat concertat împreună cu un grup de persoane, în interesul unor învinuiți în dosarul în care sunt investigați doi angajați ai unei bănci comerciale din Chișinău și trei administratori autorizați, reținuți anul trecut.

Potrivit anchetei, omul de afaceri ar fi susținut în fața învinuiților din dosar că ar avea influență asupra unor procurori și judecători din cadrul diferitor instanțe și pe care i-ar putea determina să nu aplice arestul preventiv în privința acestora sau să revoce definitiv măsura preventivă. De asemenea, bănuitul ar fi încercat să corupă un angajat al Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, solicitând de la acesta informații din cadrul Programului de Gestionare Integrată a Dosarelor (PIGD) pentru a urmări la ce complete de judecată a fost distribuită cauza. În schimbul acestor informații, omul de afaceri i-ar fi promis angajatului Agenției un apartament la preț preferențial în blocul destinat membrilor Uniunii Scriitorilor.

În scopul verificării informațiilor obținute în cadrul anchetei și a măsurilor speciale de investigație, ofițerii CNA au efectuat astăzi percheziții în birourile a trei persoane – la omul de afaceri și la doi administratori autorizați. Drept urmare, omul de afaceri a fost reținut, iar unuia dintre administratori i-a fost adusă la cunoștință ordonanța de bănuit.

Amintim că, în octombrie 2022, cinci persoane, printre care doi angajați ai unei bănci comerciale și trei administratori autorizați, au fost reținute de CNA și procurorii anticorupție. Acestea sunt cercetate în mai multe dosare de spălare de bani, escrocherie, abuz de serviciu și fals, fiind învinuite de înstrăinarea ilegală a zeci de bunuri gajate sau ipotecate la bancă, astfel aducând prejudicii de milioane clienților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: