„Un show”: Ceban reacționează la reținerea angajaților Primăriei Chișinău, unul din ei fiind Boris Gîlcă
Full Article 3 minutes read

„Un show”: Ceban reacționează la reținerea angajaților Primăriei Chișinău, unul din ei fiind Boris Gîlcă

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit cu o reacție după ce doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Primăriei Chișinău, inclusiv șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlcă, au fost reținuți. Edilul de Chișinău cataloghează arestarea colegilor drept „un show” și cere dreptate și claritate în acest caz.

„Iată furtul „miliardului”. Au găsit mâncare și se rețin oamenii. (…) Hai să îi „împușcăm”. Voi vreți să discreditați acțiunile Primăriei Chișinău, dar unde sunt zecile de milioane, bani din fondurile externe și tonele de ajutoare umanitare care au ajuns la stat și nu ați dat nimic refugiaților? Să se facă dreptate și claritate.  Deocamdată se aruncă cu detalii necunoscute și care sperie oamenii și fac titluri pentru știri. Au mai fost acuzații și în adresa medicilor și a profesorilor, acum iar fac show-uri”, a scris primarul de Chișinău în reacție pe paginile sale de socializare.

Amintim că CNA a anunțat că a efectuate 24 de percheziții pe mai multe adrese în dimineața zilei de azi, după ce „mai multe bunuri, achiziționate din fonduri externe și bugetare, destinate refugiaților din Ucraina, ar fi fost delapidate de către persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, în complicitate cu responsabilii Centrului de plasament temporar pentru refugiați (CTPR) din str. Studenților 7/5, mun. Chișinău”. Drept urmare, doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău au fost reținuți pentru 72 de ore. Șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă este printre cei reținuți.

***

În dimineața zilei de 4 mai, edilul de Chișinău Ion Ceban declara că „mascații au venit astăzi la șeful de Direcție Sănătate Boris Gîlca și la alți angajați” ai Primăriei. „Colegii mei sunt persecutați și hărțuiți. Mascații au venit astăzi la Șeful de Direcție Sănătate, Boris Gîlca și la alți angajați, deoarece tot astăzi, Primăria Chișinău organizează cel mai mare Forum Social și nu le este pe plac celor de la guvernare, deoarece vin mulți oaspeți din afara țării”, a scris Ceban, pe rețelele de socializare.

Reprezentanții CNA au confirmat pentru NM că desfășoară acțiuni de urmărire penală – „inclusiv la persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: