CNA a descins cu percheziții la Primăria Chișinău. Ceban: Au venit mascații la Direcția Sănătate
Full Article 2 minutes read

CNA a descins cu percheziții la Primăria Chișinău. Ceban: Au venit mascații la Direcția Sănătate

Edilul de Chișinău Ion Ceban a declarat, pe 4 mai, că „mascații au venit astăzi la șeful de Direcție Sănătate Boris Gîlca și la alți angajați” ai Primăriei. Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) au confirmat pentru NM că desfășoară acțiuni de urmărire penală – „inclusiv la persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău”. 

Colegii mei sunt persecutați și hărțuiți. Mascații au venit astăzi la Șeful de Direcție Sănătate, Boris Gîlca și la alți angajați, deoarece tot astăzi, Primăria Chișinău organizează cel mai mare Forum Social și nu le este pe plac celor de la guvernare, deoarece vin mulți oaspeți din afara țării”, a scris Ceban, pe rețelele de socializare.

El a adăugat că a „pledat mereu pentru faptul ca persoanele să fie chemate să se prezinte pentru a spune ce cunosc, fără show-uri la ordin”.

„Intenționat sunt făcute acțiuni de disperare din partea celor de la PAS. Atâta ipocrizie și ură față de cei care au spus că vor fi altfel. Dacă nu le-a reușit să-mi persecute familia, s-au apucat de colegii mei. Scopul este unicul de a mă denigra personal și echipa mea”, a conchis el.

NM a solicitat o reacție de la reprezentanții CNA.

CNA și procurorii anticorupție desfășoară acțiuni de urmărire penală într-un caz de delapidare a fondurilor externe, destinate refugiaților. Suntem pe mai multe adrese din capitală, inclusiv la persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău. Vom reveni cu detalii după finalizarea operațiunii”, a menționat pentru NM Angela Starinschi, purtător de cuvânt al CNA.

***

Pe 26 aprilie, primarul capitalei Ion Ceban a declarat că pe numele mamei sale, Eugenia Ceban, care este și consilier municipal, ar fi fost deschis un dosar la comandă. El menționa că dosarul ar fi comandat de un președinte de comisie parlamentară din partea PAS. Ceban spunea că mama lui este învinuită de trafic de influență.

Contactat de NM, comunicatorul fracțiunii PAS din cadrul CMC Sergiu Bejenari a negat informația. Și Procuratura Anticorupție a negat acuzațiile primarului Ion Ceban cu privire la dosarul, care ar fi fost comandat de un președinte de comisie parlamentară de la PAS. Responsabilii au declarat că procurorii anticorupție sunt independenți și apolitici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: