Un străin a încercat să pătrundă în ambasada Israelului la București și să-și dea foc. Bărbatul, oprit de brigada antitero
Full Article 2 minutes read

Un străin a încercat să pătrundă în ambasada Israelului la București și să-și dea foc. Bărbatul, oprit de brigada antitero

Un cetățean străin a încercat să pătrundă în ambasada Israelului la București și să-și dea foc. Cazul a avut loc pe 3 iunie, transmite protv.ro. Bărbatul a fost prins cu combustibil și o brichetă asupra lui, în timp ce încerca să intre în reprezentanța diplomatică. 

Incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 12:00, în fața sediului în care este amplasat Ambasada Israelului la București.

Un bărbat ar fi venit în zonă cu intenția de a intra în clădirea în care funcționează ambasada Israelului și, din motive încă neclare, ar fi încercat apoi să se incendieze.

Doar că în momentul în care s-au aprins flăcările, agenții de la brigada antiteroristă din Serviciul Român de Informații a purces practic la stingerea incendiului și mobilizare a bărbatului. Însă în acele momente flăcările au ajuns și la un afiș care era lipit de ușa de la intrare și a fost distrus.

Din fericire, nu s-au înregistrat alte pagube, iar bărbatul reținut a fost dat apoi pe mâna polițiștilor, pentru ca aceștia să facă cercetări. De altfel, în zonă și-au făcut apariția criminaliștii pentru a încearca să se dumirească ce anume s-a întâmplat și mai ales care a fost originea acestui incident, despre care deocamdată nu e foarte clar dacă e încadrat doar la o simplă încercare de sinucidere prin auto-incendiere sau poate fi catalogat drept un ac terorist.

Este mult prea devreme pentru a se vorbi despre așa ceva, cel puțin deocamdată, cercetările sunt în plină desfășurare.

Bărbatul a fost dus la secția 14 de poliție pentru a fi audiat, pentru a da explicații în legătură cu cele petrecute.

Autoritățile române au anunțat că făptașul are 34 de ani și este cetățean străin, fără a preciza țara de origine. Cu toate acestea, potrivit unor surse, ar fi vorba despre un arab.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: