Unele străzi din Chișinău ar putea fi închise din cauza precipitațiilor abundente
Full Article 2 minutes read

Unele străzi din Chișinău ar putea fi închise din cauza precipitațiilor abundente

Unele străzi din Chișinău ar putea fi temporar închise astăzi, pe 14 septembrie, iar circulația transportului, redirecționată sau suspendată, a anunțat Primăria. Măsura va fi luată din cauza ploilor abundente anunțate pe tot parcursul zilei.

Autoritățile municipale fac apel la locuitori să fie prudenți în afara locuințelor și să supravegheze copiii minori, pentru a evita pericolele cauzate de fenomenele naturale.

În același timp, cetățenii sunt sfătuiți să rămână acasă în timpul precipitațiilor, dacă nu au o urgență. Pentru a preveni incidentele, se recomandă evitarea arborilor bătrâni și parcarea sub aceștia.

Serviciile municipale sunt pregătite să intervină la nevoie. În caz de probleme cauzate de averse, locuitorii pot contacta Dispeceratul Central Municipal la (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau pot apela numărul unic de urgență 112.

***

Pe întreg teritoriul Republicii Moldova, este emisă o atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică, anunțată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru zilele de 14 și 15 septembrie. Avertizarea include cod galben și portocaliu de ploi, valabile din 14 septembrie, ora 03:00, până pe 15 septembrie, ora 06:00. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă cetățenii să ia măsuri de precauție pentru a evita riscurile și pierderile de vieți omenești.

Adăpostirea rapidă într-o clădire sau un vehicul, departe de firele electrice și copacii căzuți, este recomandarea IGSU în caz de vânt puternic și precipitații abundente. De asemenea, se recomandă ca populația să stea departe de structuri înalte precum piloni sau stâlpi, înainte și după furtună, menținând o distanță de siguranță egală cu înălțimea construcției. Este important să evităm contactul cu cablurile căzute.

Administratorii bazinelor acvatice sunt responsabili de monitorizarea și, dacă este necesar, de reducerea nivelului apei în lacuri pentru a preveni inundațiile, consolidând totodată digurile de protecție.

Salvatorii recomandă deconectarea aparatelor electrice și securizarea geamurilor și ușilor. Cetățenii sunt sfătuiți să evite contactul cu obiectele metalice.

Părinții sunt rugați să nu lase copiii nesupravegheați și să îi protejeze de eventualele pericole.

În caz de situații de risc și excepționale oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: