Unul dintre cei doi frați, reținuți după omorul fetiței de 7 ani de la Recea, a fost eliberat
Full Article 3 minutes read

Unul dintre cei doi frați, reținuți după omorul fetiței de 7 ani de la Recea, a fost eliberat

Unul dintre cei doi frați reținuți după omorul fetei de 7 ani de la Recea, raionul Râșcani, a fost eliberat. Este vorba despre fratele mai mare, care s-a dovedit că nu era pe loc în momentul comiterii crimei. Precizările au fost făcute pentru IPN de șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu.

Cernăuțeanu a menționat că oamenii legii au întreprins acțiunile necesare pentru a identifica persoanele implicate în comiterea crimei. Inițial au fost reținuți doi frați, de 21 și 33 de ani. După unele cercetări, audieri, dar și examinarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere s-a stabilit că fratele mai mare se afla în alt loc în momentul comiterii omorului. Preliminar s-a stabilit că nici nu a cunoscut despre cele întâmplate.

Șeful Inspectoratului a precizat că urmează să fie efectuate mai multe expertize, inclusiv cea psihiatrică în privința fratelui mai mic. Acesta rămâne în detenție, procurorii urmând să ceară mandat de arest pe numele lui.

Primarul localității Valerii Ghelan a declarat pentru sursa citată că cei doi frați sunt dintr-o familie completă, în care au crescut patru copii. Părinții sunt peste hotare, la fel ca și cele două surori ale tinerilor. Ultimii, de asemenea, mergeau la muncă peste hotare, dar au revenit acasă în această vară. Deși locuiește pe aceeași stradă cu suspectul, primarul a spus că nu l-a prea văzut.

Primăria examinează posibilitatea să acorde ajutor familiei fetei. De asemenea, mai mulți localnici deja s-au oferit să acopere unele cheltuieli pentru funeralii.

***

Amintim că o fetiță de 7 ani a dispărut pe 7 august, în jurul orei 18:00. Ea a fost căutată de oamenii legii, imediat după dispariție, pe tot parcursul nopții și a zilei de 8 august prin toate acțiunile speciale, inclusiv cu implicarea dronelor și a câinilor de căutare. Potrivit poliției, micuța a fost strangulată într-o casă aflată în vecinătatea celei în care locuia împreună cu părinții.

În ajun, oamenii legii au anunțat că au reținut doi bărbați, care sunt frați. Unul dintre – bănuit că a strangulat copila cu o bară metalică, după care a dus corpul neînsuflețit într-o casă abandonată. Pe 9 august, polițiștii menționau că suspecții aveau 40 și 32 de ani. Ulterior, reprezentanții Poliției și-au redactat comunicatul de presă, menționând că cei doi frați aveau 33 și 21 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: