Uraganul „Milton” din Florida: cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Uraganul „Milton” din Florida: cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața (VIDEO)

Cel puțin 15 persoane din statul Florida, SUA, și-au pierdut viața din cauza uraganului „Milton”. Informația a fost comunicată pe 11 octombrie de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care a precizat că numărul nu este final, iar acesta ar putea crește pe măsură ce vor sosi mai multe date din zonele afectate ale statului. Autoritățile din Florida nu au anunțat încă o estimare preliminară a pagubelor, dar au subliniat că cei afectați atât de uraganul „Milton”, cât și de uraganul „Helen”, care a avut loc la începutul lunii curente, vor primi plăți pentru consecințele provocate de fiecare dintre acestea. 

Precizăm că uraganul „Milton” a ajuns în Florida în noaptea de 10 octombrie, scrie Meduza. „Milton” s-a apropiat de coasta statului ca urgan de categoria III pe scara Saffir-Simpson, deși, la un moment dat, i s-a atribuit cea mai înaltă categorie de intensitate, adică a V-a. Autoritățile statului au anunțat o evacuare pe scară largă: locuitorilor din 11 districte cu o populație de 5,9 milioane persoane li s-a spus să-și părăsească în mod obligatoriu locuințele.

„Milton” a adus precipitații abundente, provocând creșterea bruscă a nivelului apei în unele zone.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: