Următorul an școlar va începe duminică, 1 septembrie, și se va încheia sâmbătă: cât vor dura vacanțele
Full Article 2 minutes read

Următorul an școlar va începe duminică, 1 septembrie, și se va încheia sâmbătă: cât vor dura vacanțele

Anul școlar 2024-2025 va începe duminică, pe 1 septembrie, și se va încheia sâmbătă – pe 31 mai. În aceste zile, de weekend, elevii și profesorii vor veni în instituțiile de învățământ doar pentru careul solemn. În același timp, vacanțele în anul de studii 2024-2025 vor fi integrale. Precizările au fost făcute de ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun. 

Perciun a anunțat că vacanțele vor fi integrale.

„Vom avea o vacanță de toamnă de pe 28 octombrie până pe 3 noiembrie, o vacanță de iarnă de pe 25 decembrie până pe 8 ianuarie, o vacanță de primăvară de pe 3 până pe 9 martie și o vacanță de Paști de pe 19 până pe 28 aprilie. Am vrut să evităm situația din anul acesta când elevii, dintr-o săptămână, două zile învață și trei zile sunt în vacanță; sau într-o zi sunt în vacanță, revin la școală după care iarăși merg în vacanță. Nu credem că un asemenea model este bun nici pentru părinți, nici pentru procesul educațional”, a comunicat ministrul.

El a mai spus că „anul de studii va începe pe 1 septembrie, fiind o zi de duminică”.

„În realitate se va desfășura tradiționalul eveniment de deschidere, după care lumea va merge acasă. Și același lucru se va întâmpla pe 31 mai, va fi sâmbătă. (…) Respectiv vom avea aceste două zile de studiu, dar care în esență vor fi zile foarte scurte pentru că nu se desfășoară activități educaționale pe bune, de obicei, în zilele acestea. Dar ele vor fi pe deplin plătite”, a menționat Perciun.

Ministrul a mai declarat că vor fi recuperări – pe 9 noiembrie și 15 martie,.

„Pentru aceste recuperări în zilele de sâmbătă, profesorii vor primi o zi de vacanță pe care vor putea să și-o ia în perioadele de vacanță stabilite și enunțate anterior. În același timp vor fi remunerați pentru acea zi de vacanță. Cu alte cuvinte, vor primi două salarii pentru faptul că lucrează sâmbătă și vor mai avea și o zi de vacanță”, a conchis Perciun.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: