Va folosi altă mașină în activități de campanie, mai puține acțiuni publice și vizite oficiale. Maia Sandu, despre noile „reguli” începând cu 20 septembrie 
Full Article 3 minutes read

Va folosi altă mașină în activități de campanie, mai puține acțiuni publice și vizite oficiale. Maia Sandu, despre noile „reguli” începând cu 20 septembrie 

Președinta Maia Sandu, candidata desemnată de PAS la alegerile prezidențiale, a spus că în momentul în care va începe campania electorală „se schimbă regulile”. Sandu a spus că va renunța la mașina de serviciu atunci când se va implica în activități electorale. Totodată va limita acțiunile publice care ar putea fi văzute în scop electoral, inclusiv vizitele oficiale. La fel, echipa cu care va lura va degreva din funcție. „O să depun toate eforturile ca să nu fie interpretat că încerc să folosesc funcția în scop de campanie”, a menționat Sandu. 

Maia Sandu a fost întrebată la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chișinău unde va fi limita între calitatea de președintă – cu mașină, pază, lucruri prevăzute de lege, vizite în afară – și rolul de candidat, totodată cum se va asigura faptul că toți candidații trebuie să fie egali.

„Pe perioada de campanie, pentru activitățile de campanie, eu voi folosi altă mașină decât mașina de serviciu. De asemenea voi limita acțiunile publice care ar putea fi văzute ca acțiuni pe care le folosesc în scop electoral, deci întâlnirile sau oricare alte întâlniri care unde m-aș prezenta în calitate de președinte și în raport cu care ar putea să existe… inclusiv vizite oficiale. În momentul în care începe campania se schimbă regulile, chiar dacă nu sunt niște reguli foarte clare scrise în legislația noastră, dar este de bun simț ca să întreprindem toate măsurile să nu existe asemenea acuzații. Echipa care va lucra cu mine va degreva din funcție, pentru că în cazul lor acest lucru permite legea. O să depun toate eforturile ca să nu existe aceste conflicte sau să nu fie interpretat că încerc să folosesc funcția în scop de campanie”, a răspuns Sandu.

Anterior, Sandu a fost întrebată cum va combina activitatea de președintă cu cea de campanie. „Legea nu-mi permite să degrevez din funcție și asta înseamnă că va trebui să continui să-mi îndeplinesc funcțiile de președinte și să reușesc să fac campanie. Avem un sediu de campanie, unde va lucra echipa, voluntarii și de acolo se vor face anunțurile de campanie”, a comunicat Maia Sandu. detalii AICI.

***

La trei ani de când a devenit președintă, Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat. Pe 22 august 2024, Maia Sandu a fost desemnată, oficial, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale.

Alegerile prezidențiale în Republica Moldova vor avea loc pe 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea țării la Uniunea Europeană. Campania electorală va începe pe 20 septembrie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: