Va transmite sau nu postul național de televiziune slujba de Paște de la Catedrală? Precizările directorului Teleradio-Moldova
Full Article 2 minutes read

Va transmite sau nu postul național de televiziune slujba de Paște de la Catedrală? Precizările directorului Teleradio-Moldova

Compania Teleradio-Moldova va transmite, pe canalale sale de televiziune Moldova 1 și Moldova 2, atât slujba oficiată în noaptea învierii de mitropolitul Basarabiei Petru cât și slujba oficiată, la catedrala mitropolitană, de mitropolitul Moldovei Vladimir. Precizările au fost făcute de directorul Teleradio-Moldova Vlad Țurcanu, după ce edilul capitalei a menționat că postul național de televiziune nu va transmite în direct slujba de Paște de la catedrală. 

„Ca în fiecare an, tradițional, Teleradio-Moldova transmite, pe canalale sale de televiziune Moldova 1 și Moldova 2, Slujba din noaptea Sfintelor Paști a Învierii Domnului”, a scris Țurcanu pe rețelele de socializare.

Potrivit directorului Teleradio-Moldova, transmisiunea va fi realizată de la două lăcașuri:

– Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Chișinău (unde slujba va fi oficiată de IPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor);

– Catedrala „Naşterea Domnului” din Chişinău (slujba va fi oficiată de IPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului şi Întregii Moldove).

Pe 3 mai, primarul de Chișinău Ion Ceban a declarat că postul național de televiziune Moldova 1 nu va transmite în direct slujba de la catedrala mitropolitană din noaptea învierii. Despre aceasta el ar fi aflat în dimineața zilei de 3 mai și, prin urmare, a anunțat că slujba va fi transmisă în direct pe canalele Primăriei Chișinău, totodată vor fi invitate toate instituțiile media să difuzeze evenimentul. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: