Moldova 1 nu va difuza live slujba de Paște de la Catedrală? Ceban: „Am aflat în această dimineață”
Full Article 3 minutes read

Moldova 1 nu va difuza live slujba de Paște de la Catedrală? Ceban: „Am aflat în această dimineață”

Primarul de Chișinău Ion Ceban a declarat că postul național de televiziune Moldova 1 nu va transmite în direct slujba de la Catedrala Mitropolitană din noaptea Învierii. Despre aceasta el ar fi aflat în dimineața zilei de 3 mai. Prin urmare, potrivit edilului, a fost luată decizia ca slujba să fie transmisă în direct pe canalele Primăriei Chișinău, totodată vor fi invitate toate instituțiile media să difuzeze evenimentul. NewsMaker a solicitat o reacție de la directorul Teleradio-Moldova în legătură cu declarațiile edilului. 

Pe 3 mai, primarul capitalei a declarat că postul național de televiziune nu va difuza live slujba de înviere de la Catedrală.

„Am aflat în această dimineață că televiziunea națională, televiziunea publică Moldova 1, pentru prima dată în ultimii 30 de ani nu va transmite în direct slujba din noaptea Învierii de la Catedrala Mitropolitană. (…) După discuțiile cu colegii mei, am decis ca Primăria Chișinău să transmită în direct slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, aici, din inima Republicii Moldova. Transmisia va fi disponibilă pe toate canalele Primăriei Chișinău. De asemenea, vom trimite o scrisoare către toate instituțiile media, invitându-le să preia semnalul pentru a difuza evenimentul”, a menționat Ceban.

NewsMaker a solicitat o reacție de la Vlad Țurcanu, directorul TRM – compania care deține Moldova 1. Deocamdată nu avem un răspuns.

Menționăm, în 2023, slujba de la Catedrala Mitropolitană a fost transmisă în direct la Moldova 1. Anul trecut Paștele ortodox a fost marcat pe 16 aprilie.

Mai precizăm, în octombrie 2023, consiliera primarului capitalei Natalia Ixari s-a arătat nemulțumită că Moldova 1 nu transmis live evenimentele dedicate Hramului Orașului, care a avut loc pe 14 octombrie. Contactat pentru o reacție, directorul general al Teleradio-Moldova Vlad Țurcanu a spus: „Îmi pare rău, nu găsesc de cuviință să răspund acestei declarații”. Detalii AICI.

În ianuarie 2024, consiliera primarului capitalei Natalia Ixari susținea că postul național de televiziune nu a transmis în direct nici concertul de Revelion, din centrul capitalei, organizat de Primăria Chișinău și s-a arătat nedumerită în privința motivului pentru care nu fost difuzat live programul festiv. Atunci, Vlad Țurcanu a sugerat că autoritățile locale din Chișinău nu au solicitat postului TV să transmită în direct evenimentul din PMAN. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: