DOC Vacanța de iarnă pentru elevii din Bălți se prelungește cu două zile. Decizia autorităților locale
Full Article 3 minutes read

DOC Vacanța de iarnă pentru elevii din Bălți se prelungește cu două zile. Decizia autorităților locale

Vacanța de iarnă pentru elevii din muncipiul Bălți a fost prelungită cu două zile. Astfel, în loc de 9 ianurie, școlarii vor reveni la studii pe 11 ianuarie. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a municipiului Bălți, în contextul ninsorilor abundente și temperaturilor joase prognozate pentru următoarele zile. 

Pe 6 ianuarie, CSE Bălți a emis o decizie privind planul de acțiune în cazul unei eventuale intemperii, în următoarele zile. Decizia a fost semnată de președintele CSE Bălți, primarul municipiului, Alexandr Petkov.

Documentul conține, printre altele, următoarele măsuri:

– organizarea și realizarea monitorizării permanente a evoluției situației în teritoriul municipiului  Bălți;

– organizarea și desfășurarea tuturor măsurilor necesare pentru menținerea traseelor în stare de circulație a automobilelor în condiții de iarnă, iar în caz de înzăpezire – deblocarea acestora în regim de urgență;

– informarea populației  din satele Sadovoe și Elizaveta despre necesitatea abținerii de la deplasări în perioada 7 – 9 ianuarie;

– menținerea iluminatului stradal contectat, în satele Sadovoe și Elizaveta, pe parcursul întregii nopți, în perioada 7 – 9 ianuarie;

– prelungirea vacanței elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal până pe data de 10 ianuarie, inclusiv.

DOC Vacanța de iarnă pentru elevii din Bălți se prelungește cu două zile. Decizia autorităților locale

CSE Bălți

DOC Vacanța de iarnă pentru elevii din Bălți se prelungește cu două zile. Decizia autorităților locale

CSE Bălți

Moldova, sub cod portocaliu de schimbare a vremii

Precizăm că, Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), a emis cod portocaliu de schimbare a vremii, în perioada 7-9 ianuarie. În intervalul de timp vizat, pe teritoriul Republicii Moldova vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare. De asemenea, meteorologii prognozează ninsori puternice, vijelie, intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s, și scăderea cu 10-15°C a temperaturii medii zilnice a aerului, comparativ cu vremea din ultima perioadă. Pe drumurile publice se vor forma troiene și ghețuș, iar pe vegetație și pe firele electrice se va depune lapoviță.

Reacția autorităților

În contextul codului portocaliu, începând de azi, și-a început activitatea Centrul de Dirijare în Situații Excepționale – instituit la cererea Ministerului Afacerilor Interne Adrian Efros. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat că în cadrul instituției vor activa responsabili inclusiv din ministere „gata să gestioneze situația din țară”.

Anterior, Ministerul Educației și Cercetării a emis o circulară către direcțiile raionale/municipale de învățământ și instituțiile subordonate în contextul codului portocaliu. Instituția a recomandat adoptarea unor măsuri preventive pentru asigurarea siguranței și protecției elevilor și personalului din instituțiile de învățământ.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: