Vaccinuri sunt, doritori – nu. Ceban: Suntem gata sa acceptăm doritorii și fără programare
Full Article 2 minutes read

Vaccinuri sunt, doritori – nu. Ceban: Suntem gata sa acceptăm doritorii și fără programare

În mun. Chișinău se atestă o dimunare a numărului de persoane dispuse să fie imunizate împotriva coronavirusului. În cadrul ședinței Primăriei din 4 mai, primarul capitalei Ion Ceban a menționat că autoritățile ar putea permite imunizările fără programare. 

„Înainte de sărbători a fost remarcată o diminuare a numărului de persoane vaccinate. Eu sper că oamenii au decis probabil să revină la vaccinări după sărbători”, a menționat primarul capitalei.

Edilul dă asigurări că numărul de vaccinuri disponibile este suficient pentru demararea etapei a III-a de imunizare, iar până în iunie, vor fi disponibile circa 1 mln de doze de vaccin.

„Vaccinarea trebuie făcută prin programare pe platforma disponibilă la minister. Noi in municipiu suntem gata sa mergem și prin vaccinare la adresare, fără programare, pentru accesibilitatea tuturor, important să avem vaccinurile livrate ritmic de Minister. Anunț și toate subdiviziunile PMC, direcțiile, întreprinderile municipale, dar și toți consilierii municipali că de azi vom asigura vaccinarea tuturor la Centrul Municipal de Vaccinare, în baza programărilor grupurilor”, a mai spus Ceban.

În cadrul Centrului municipal de vaccinare pot fi imunizate până la 1200 de persoane pe zi. Numărul adresărilor este, însă, de doar câteva sute.

***

De la demararea campaniei de imunizare anti-Covid, pe 2 martie, în Republica Moldova au fost vaccinate contra coronavirusului puțin peste 147 de mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: