Numiri și demisii la guvern. Cine sunt noii secretari de stat
Full Article 3 minutes read

Numiri și demisii la guvern. Cine sunt noii secretari de stat

Noul cabinet de miniștri, în frunte cu premierul Ion Chicu, s-au întrunit astăzi, 19 noiembrie, în ședință. În cadrul acesteia, executivul a aprobat mai multe demisii și numiri. 

Astfel, Iurie Paşînschi a fost numit în funcţia secretar general al Ministerului Finanţelor. Totodată, cei trei secretari de stat ai Ministerului Finanţelor: Sergiu Luca, Dumitru Udrea, Viorelia Lazăr au fost demişi, iar în locul lor au fost numiţi Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin și Dorel Noroc. Menționăm că Ivanicichina a lucrat și în timpul guvernării premierului Pavel Filip.

La Ministerul Economiei și Infrastructurii, au fost eliberați din funcție secretarii de stat: Alexandru Sonic, Svetlana Dogotaru şi Andrei Ciornîi. În locul acestora au fost numiţi Vitalie Tarlev, Mihai Lupaşcu. Precizăm că și Vitalie Tarlev a fost, anterior, secretar de stat în guvernul Filip.

La Ministerul Justiţiei au fost eliberaţi secretarii de stat Veronica Mihailov (în baza cererii de demisie) şi Dmitrii Russu, iar în locul acestora au fost aprobaţi în funcţii Radu Foltea şi Eduard Serbenco, care de asemenea, a lucrat și în guvernul condus de democratul Pavel Filip.

La MAI a fost numit un nou secretar de stat: Mariana Grama. Anterior, aceasta a lucrat în Ministerul Apărării. De asemenea, guvernul a aprobat demisia lui Gheorghe Balan, şeful interimar al IGP. În locul acestuia, aşa cum s-a vehiculat în presă, a fost numit Vadim Cojocaru.

Totodată, guvernul a aprobat propunerea ministrului Afacerilor Interne și Integrării Europene, privind cadidatura lui Dumitru Croitor, fostul bașcan al Găgăuziei, la funcția de ambasador al Republciii Moldova în Turcia. De asemenea, Mihai Căpățînă a fost numit în funcția de consul general al Republicii Moldova în orașul Frankfurt pe Main (Germania). Totodată, de la MAIE a fost aprobată demisia, în  baza cererii, lui Vladislav Kulminski și a lui Dinu Toderașcu.

La Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, a fost aprobată demisia Valentinei Chicu, Victoriei Nagy Vajda, a lui Adrian Baluţel şi Elenei Belei.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost numiți în funcția de secretari de stat: Nelea Russu, Djulieta Popescu și Alexandru Holostenco, după ce Artiom Sîci a fost eliberat din funcție. La fel, din funcție a fost eliberat Andrei Matei, director general al CNAM. De menționat că Nelea Russu a participat la promovarea PDM-ului în campania electorală.

La Ministerul Agriculturii, au fost demişi, în baza cererilor de demisie, Alexandru Dubălari, Iuliana Cantaragiu şi Sergiu Gherciu, iar în locul lor au fost numiţi Mihai Machedon și Tatiana Nistorică.

Guvernul a aprobat şi demisia, în baza cererii, a directorului general al Agenţiei Proprietăţii Publice, Eugeniu Moraru. Funcția vacantă i-a revenit lui Adrian Onceanu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: