Valul de plecări de la PSDE: partidul anunță o „amplă campanie de informare despre atacurile PAS”. Reacția formațiunii de la guvernare
Full Article 3 minutes read

Valul de plecări de la PSDE: partidul anunță o „amplă campanie de informare despre atacurile PAS”. Reacția formațiunii de la guvernare

Partidul Social Democrat European (PSDE), condus de Ion Sula, a anunțat pe 9 aprilie despre lansarea unei „ample campanii de informare”. Partidul a spus că va informa partenerii săi politici, corpul diplomatic și organizațiile internaționale acreditate în Republica Moldova despre „presiunile la care este supus din partea partidului de guvernare”, ca primarii și aleșii PSDE „să migreze” la formațiune. Solicitați de NewsMaker, reprezentanții Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) au numit „aberații” declarațiile PSDE. 

PSDE a spus că „este supus unui atac din partea partidului de guvernare”, care ar avea ca scop „slăbirea partidului”.

„Folosind resursa administrativă, banii din buget, inclusiv din fondurile europene, prin proiectele de dezvoltare a localităților, inclusiv proiectul „Satul European”, PAS exercită presiuni asupra primarilor și aleșilor PSDE, ca să migreze la partidul de guvernare, condiționând acordarea banilor europeni pentru dezvoltarea localităților. Ultimul caz de acest fel a fost cel al aleșilor locali social-democrați din raionul Hîncești”, a menționat partidul.

Ion Sula a anunțat despre lansarea unei „ample campanii de informare”. Potrivit acestuia, vor fi informați „partenerii politici” ai partidului precum și corpul diplomatic despre „presiunile la care este supusă formațiunea din partea partidului de guvernare”.

„În legătură cu atacurile și presiunile PAS și reieșind din faptul că PSDE este parte a familiei politice europene, formațiunea lansează o Campania amplă de informare a partenerilor săi politici despre abuzurile PAS, orientate împotriva democrației și valorilor europene, împotriva social-democraților din Republica Moldova”, a comunicat Sula. Partidul a mai spus că „va informa corpul diplomatic și organizațiile internaționale acreditate în Republica Moldova despre aceste atacuri grave și antidemocratice ale guvernării PAS”.

Contactată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt PAS Adriana Vlas a numit „aberații” declarațiile PSDE.

***

Amintim, pe 2 aprilie curent, Partidul Social Democrat European (PSDE, fostul PDM) a anunțat că, în urma „presiunilor”, mai mulți membri ai Organizației Teritoriale Hâncești PSDE au părăsit formațiunea și se alătură Partidului Acțiune și Solidaritate. Potrivit ex-președintelui de onoare al PDM Dumitru Diacov, este vorba despre 16 primari, președintele raionului Hâncești Iurie Levinschi și consilieri raionali. Pentru NM, purtătoarea de cuvânt PAS Adriana Vlas a confirmat că mai mulți primari și demnitari din raionul respectiv au depus cereri de aderare la formațiunea de guvernare, care urmează a fi analizate, iar ulterior vor fi luate decizii. Adriana Vlas a declarat că edilii care aderă la PAS o fac „din considerente valorice și fără condiții de o parte sau de alta”. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: