Vasile Costiuc va candida la alegerile parlamentare din România, pe listele AUR? Precizările politicianului
Full Article 2 minutes read

Vasile Costiuc va candida la alegerile parlamentare din România, pe listele AUR? Precizările politicianului

Partidul „Democrația Acasă” (PDA) din Republica Moldova și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din România vor colabora în viitor. Cele două formațiuni politice au semnat mai multe documente, inclusiv un acord politic în acest sens. Informațiile au fost confirmate de liderul PDA, Vasile Costiuc, pentru NM, pe 23 septembrie. 

Vasile Costiuc a declarat că, pe 22 septembrie, la București, Partidul „Democrația Acasă” și Alianța pentru Unirea Românilor au semnat mai multe documente, inclusiv un acord politic. Politicianul a adăugat că PDA urmează să anunțe, în cadrul unei conferințe de presă, toate înțelegerile care au fost stabilite la evenimentul din ajun.

În același timp, Vasile Costiuc a confirmat faptul că PDA și AUR vor colabora în viitor. Acesta a ținut să aprecieze activitatea politică a președintelui AUR, George Simion.

Noi cu George ne cunoaștem din 2008, sunt 16 ani. George este unicul politician care vorbește deschis despre unire. Noi vorbim despre integrare europeană prin reunire, cel mai scurt drum. N-am ascuns acest lucru niciodată. (…) Știu că deranjează foarte multă lume asocierea noastră cu AUR și George Simion, dar asta-i problema lor”, a spus el.

Întrebat dacă este adevărată informația publicată de politicianul Dragoș Galbur cu privire la faptul că ar urma să candideze la alegerile parlamentare din România, pe listele AUR, Vasile Costiuc nu a oferit un răspuns concret, precizând că toate detaliile vor fi oferite în timpul conferinței de presă care va avea loc.

Mă bucur că Dragoș cunoaște ce urmează să se întâmple în avans, chiar dacă ele încă nici nu s-au întâmplat. Dar asta-i altceva”, a adăugat el.

Precizăm că liderul AUR, George Simion, a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani. Ulterior, a fost prelungit termenul declarării drept persoană indizerabilă pentru încă cinci ani. Inspectoratul General pentru Migrație a sugerat că decizia privind prelungirea a fost luată din motive de securitate națională și ordine publică.

De cealaltă parte, liderul AUR consideră că hotărârea are legătură cu activitatea sa unionistă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: