Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova. Ce spune avocatul acestuia și care este reacția PG?
Full Article 2 minutes read

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova. Ce spune avocatul acestuia și care este reacția PG?

Pe 18 iulie, omul de afaceri Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova. Unele surse mass-media au scris că acesta ar urma să solicite azi politic în Marea Britanie. Pe de altă parte, avocatul lui Platon, Ion Crețu, a declarat pentru NM că omul de afaceri a zburat la Praga, tranzitând Anglia.

„Nu am vorbit încă cu el”, a precizat Ion Crețu.

Ulterior, Procuratura Generală a venit cu o reacție la acest subiect.

„Desfășurarea normală a procedurilor penale pendinte de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este inclusiv în interesul cetățeanului Platon. Prin urmare, Procuratura nu vede logica pentru ca numitul să se eschiveze”, se arată într-un comunicat emis de Procuratură.

Instituția notează că „actualmente, nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive”.

„Respectiv, în funcție de comportamentul numitului în cadrul procedurilor în curs de desfășurare, Procuratura va reacționa și va propune luarea măsurilor reieșind din cerințele Legii de procedură penală, inclusiv aplicarea măsurilor privative, după caz”, se mai arată în același mesaj.

Amintim că Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare. O decizie în acest sens a fost luată pe 14 iunie de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: