„Veniți în parcurile capitalei, în scuaruri, în fâșiile forestiere”. Ceban anunță o derogare de la restricțiile impuse de CSE (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Veniți în parcurile capitalei, în scuaruri, în fâșiile forestiere”. Ceban anunță o derogare de la restricțiile impuse de CSE (VIDEO)

Primarul mun. Chișinău Ion Ceban a chemat populația să vină în parcurile, scuarurile și fâșiile forestire din capitală, însă fără să provoace aglomerări. Declarația a fost făcută în dimineața de 3 aprilie, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun. Chișinău.

Edilul a precizat că moldovenii pot veni în parcuri, scuaruri și fâșiile forestire din capitală în grupuri nu mai mari de trei persoane. Excepție se va face pentru familii – părinți și copii.

„A fost luată decizia că în parcuri putem să ieșim cu toată lumea, doar că să nu ne aglomerăm mai mult de trei persoane în grupuri și familiile distincte – părinții cu copiii se pot afla în aceste circumstanțe. Și, la fel, portul măștii este obligatoriu. La terenurile de joacă pentru copii, părinții trebuie să aibă obligatoriu mască”, a declarat Ceban.

Ceban a spus că nu înțelege cum poate fi interzisă aflarea în parc, însă să fie permisă în alte locuri publice. Acesta a precizat că se va adresa premierului interimar, cu solicitarea unei derogări de la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Ion Ceban a precizat că „juriștii vor găsi o modalitate” în acest sens.

„Veniți în parcurile capitalei, în scuaruri, în fâșiile forestiere din capitală, dar vă rugăm foarte mult să păstrați normele de siguranță”, a mai spus primarul mun. Chișinău.

Deocamdată nu este clar dacă poliția va aplica sau nu amenzi pentru aflarea în parc. Decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun. Chișinău nu a fost deocamdată publicată.

***

Amintim că, pe 31 martie, Parlamentul a decretat stare de urgență în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. Lista restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus o puteți studia AICI. Una dintre acestea prevede interzicerea circulației și aflării persoanelor în spații publice, aflate în intravilanul localităților: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: