Verificări în spitalele și clinicile din Moldova, după incendiul din România, soldat cu 10 morți
Full Article 2 minutes read

Verificări în spitalele și clinicile din Moldova, după incendiul din România, soldat cu 10 morți

Toate instituțiile medico-sanitare publice la nivel național vor fi autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea măsurilor de protecție antiincediare. Totodată, vor fi desfășurate instruiri privind elementele cheie în prevenirea antiincediilor și informarea pacienților și personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în contextul tragediei produse în Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț.

În prezent, în instituțiile medicale sunt internați 3163 pacienți confirmați cu infecția COVID-19.

„Suntem în permanență coordonare și comunicare cu Direcția generală asistență socială și sănătate a mun. Chișinău și cu instituțiile medicale raionale, privind internarea pacienților și suplinirea paturilor la necesitate. La moment situația este una stabilă, paturi sunt suficiente pentru a face față numărului internărilor. Mulțumesc lucrătorilor medicali și colegilor, care 24/24 stau la straja sănătății populației”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a îndemnat populația să respecte măsurile de protecție și să se adreseze imediat la medicul de familie sau la Serviciul 112, la primele simptome de boală. De asemenea, aceasta a trage atenția bolnavilor să nu recurgă la autotratamente și să administreze doar medicamentele prescrise de lucrătorii medicali.

***

Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț. Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Încă trei cadre medicale – un medic și două asistente – au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: