Veronica Dragalin ar putea fi următoarea șefă a Procuraturii Anticorupție. A trecut etapa de preselecție
Full Article 2 minutes read

Veronica Dragalin ar putea fi următoarea șefă a Procuraturii Anticorupție. A trecut etapa de preselecție

Veronica Dragalin ar putea fi următorul procuror anticorupție. Aceasta a trecut, pe 18 mai, etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Un anunț în acest sens a fost făcut de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Potrivit deciziei Comisiei speciale, etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuratura Anticorupție a fost promovată de către candidata Dragalin Veronica. Ea a obținut punctajul total de 9,8 puncte.

Urmează ca CSP să finalizeze selecția, iar mai apoi să o propună pe Veronica Dragalin pentru numire.

Veronica Dragalin ar putea fi următoarea șefă a Procuraturii Anticorupție. A trecut etapa de preselecție

Dragalin, în 2008, a absolvit Facultatea de biologie şi chimie la Universitatea din Durham, Carolina de Nord. În 2011, Veronica Dragalina a absolvit facultatea de drept la Universitatea din Virginia.

Mai târziu, Veronica Dragalin a ajuns Assistant US Attorney în biroul procuraturii federale din districtul central al Californiei.

Pe lângă limba română, Dragalin vorbeşte încă cinci limbi: engleza, spaniola, rusa, germana şi italiana.

De-a lungul carierei sale a obținut mai multe distincții și premii printre care:

  • Premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF) (2019;
  • Premiul Directorului FBI(2020); 
  • Nominalizată la Premiul Național pentru „Tânărul Avocat Federal” (2021) (rezultatele urmează);
  • Nominalizată la Premiul „Procuror de Prim Rang” pentru femeile din forțele federale de justiție (2021) (rezultatele urmează);
  • Premiul „Rising Star”în California de Sud.

Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, președinta organizației Moldova-AID și cea care organizează în fiecare an tradiționala Convenție moldo-americană, eveniment care întrunește reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale americane și din Republica Moldova, dar și persoane originare din Republica Moldova și stabilite cu traiul în Statele Unite ale Americii.

Portalul Anticorupție scrie că Veronica Dragalin a plecat împreună cu părinţii din Republica Moldova încă din fragedă copilărie, după clasa întâia. Clasa a doua o continuă în Italia, iar clasele a treia şi a patra le termină în Germania.

Când avea 11 ani, Veronica Dragalin ajunge cu familia în Statele Unite ale Americii.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: