Veste bună din UE: Produsele moldovenești vor putea fi exportate mai ușor pe piața europeană
Full Article 2 minutes read

Veste bună din UE: Produsele moldovenești vor putea fi exportate mai ușor pe piața europeană

Comisia Europeană a prezentat astăzi, 20 martie, propunerea de integrare graduală a Republicii Moldova, precum și a altor state candidate, în Piața Unică Europeană, în paralel cu procesul de aderare la Uniunea Europeană (UE). Anunțul a fost făcut de eurodeputatul român Siegfried Mureșan. În reacție, ministrul Dezvoltării Economice Dumitru Alaiba a calificat vestea ca fiind una „bună”, care va aduce „beneficii concrete” oamenilor.

„Vești bune! Comisia Europeană propune integrarea graduală a Republicii Moldova în Piața Unică Europeană. Aceasta aduce beneficii concrete oamenilor, încă dinainte de aderarea propriu-zisă la Uniunea Europeană. Produsele moldovenești vor intra mai ușor pe piața europeană. Cetățenii noștri vor avea acces mai ușor la produse europene de calitate și la prețuri mai mici”, a scris ministrul Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Oficialul a declarat că decizia Comisiei Europene îi permite Republicii Moldova să se alinieze standardelor europene de calitate și să ofere mai multă încredere investitorilor care vor să vină în Moldova și să creeze noi locuri de muncă.

„Mulțumesc prietenului nostru, Siegfried Mureșan, pentru efort și sprijin”, a mai scris Alaiba.

Eurodeputatul român Siegfried Mureșan, care este președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, a dat asigurări că propunerea înaintată astăzi de Comisia Europeană „va avea întreaga susținere a Parlamentului European pentru a deveni realitate, iar beneficiile ei să fie resimțite cât mai rapid de oamenii din Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: