Viceprimarul de Soroca, arhitectul-șef și secretarul Consiliului, reținuți pentru 72 de ore. Ce au făcut?
Full Article 2 minutes read

Viceprimarul de Soroca, arhitectul-șef și secretarul Consiliului, reținuți pentru 72 de ore. Ce au făcut?

Viceprimarul orașului Soroca, arhitectul-șef și secretarul Consiliului Municipal au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Aceștia sunt vizați în mai multe cazuri de licitații publice trucate. CNA investighează șapte reprezentanți ai autorităților locale din Soroca, alături de 16 persoane fizice, inclusiv agenți economici, pentru implicarea lor în trucarea licitațiilor publice.

Pe 4 septembrie, ofițerii CNA, împreună cu procurorii din cadrul Procuraturii Municipale Bălți, au desfășurat percheziții în legătură cu dosare ce implică fapte de corupere activă și pasivă, precum și trafic de influență.

Investigația penală a fost inițiată în baza unor suspiciuni rezonabile, potrivit cărora funcționarii publici din Primăria și Consiliul Municipal Soroca ar fi acordat avantaje unor agenți economici în procesul de obținere a documentației necesare pentru încheierea contractelor cu municipalitatea, în schimbul unor sume de bani necuvenite. De asemenea, se bănuiește că, prin intermediari, aceștia ar fi aranjat câștigarea licitațiilor de către anumite firme.

În prezent, patru persoane au statut de bănuit, iar trei dintre ele au fost reținute pentru o perioadă de 72 de ore și se află în arest preventiv. Toate aceste acțiuni sunt coordonate de Procuratura Municipală Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: