Victor Furtună, desemnat șef interimar la PCCOCS. Candidatura înaintată de Ion Munteanu a fost respinsă 
Full Article 50 second read

Victor Furtună, desemnat șef interimar la PCCOCS. Candidatura înaintată de Ion Munteanu a fost respinsă 

Victor Furtună a fost numit șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Decizia a fost luată, pe 16 ianuarie, de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). 

De menționat că membrii Consiliul au respins candidatura lui Sergiu Russu, înaintată de procurorul general interimar Ion Munteanu. CSP l-a desemnat în funcția de șef interimar la PCCOCS pe Victor Furtună.

Amintim că Victor Furtună a fost numit pe 17 noiembrie 2022 în funcția de șef adjunct interimar al PCCOCS. Procurorul Victor Furtună conduce grupul de urmărire penală în dosarul Stoianoglo.

Furtună deține funcția de procuror anticorupție din aprilie 2019. În 2016, el a fost numit în funcția de procuror în Procuratura municipiului Chișinău.

Anterior, Victor Furtună a deținut și funcția de procuror în Procuratura sectorului Buiucani, municipiul Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: