Victor Furtună, desemnat șef interimar la PCCOCS. Candidatura înaintată de Ion Munteanu a fost respinsă 
Full Article 50 second read

Victor Furtună, desemnat șef interimar la PCCOCS. Candidatura înaintată de Ion Munteanu a fost respinsă 

Victor Furtună a fost numit șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Decizia a fost luată, pe 16 ianuarie, de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). 

De menționat că membrii Consiliul au respins candidatura lui Sergiu Russu, înaintată de procurorul general interimar Ion Munteanu. CSP l-a desemnat în funcția de șef interimar la PCCOCS pe Victor Furtună.

Amintim că Victor Furtună a fost numit pe 17 noiembrie 2022 în funcția de șef adjunct interimar al PCCOCS. Procurorul Victor Furtună conduce grupul de urmărire penală în dosarul Stoianoglo.

Furtună deține funcția de procuror anticorupție din aprilie 2019. În 2016, el a fost numit în funcția de procuror în Procuratura municipiului Chișinău.

Anterior, Victor Furtună a deținut și funcția de procuror în Procuratura sectorului Buiucani, municipiul Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: