Stepaniuc susține că a fost demis de la Președinție „din motive politice”. Explicațiile lui Spînu
Full Article 2 minutes read

Stepaniuc susține că a fost demis de la Președinție „din motive politice”. Explicațiile lui Spînu

Șeful Direcției consultanță a Aparatului Președintelui, Victor Stepaniuc a fost eliberat din funcție în legătură cu lichidarea postului deținut. Despre acest lucru a anunțat Stepaniuc pe pagina sa de Facebook.

„Azi, 12 aprilie 2021 e ultima zi de lucru în Aparatul Președintelui Republicii Moldova. Conducerea instituției a ignorat calificarea, experiența mea în administrația publică și m-a demisionat, din motive strict politice, cu 4 luni înainte de pensionare”, a scris Stepaniuc.

Stepaniuc susține că a fost demis de la Președinție „din motive politice”. Explicațiile lui Spînu

facebook.com/stepaniuc.victor

Solicitat de către NM, secretarul general al administrației prezidențiale, Andrei Spînu, a spus că nu poate comenta declarațiile lui Stepaniuc.

„Noi am făcut reorganizarea Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Direcția consultanță pe care a condus-o domnul Stepaniuc a fost divizată în două direcții: politică internă și politică externă. Domnului Stepaniuc i-a fost propusă o altă o funcție în cadrul Aparatului Președintelui pe care el a refuzat-o.  Respectiv, conform procedurii și cadrului legal, dumnealui a fost eliberat din funcție”, a precizat Andrei Spînu.

Menționăm că Victor Stepaniuc este istoric de profesie. A fost deputat în parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Comuniștilor între 1996-2008, apoi viceprim-ministru al Republicii Moldova din 16 ianuarie 2008 până în 2009. După alegerile din 5 aprilie şi 29 iulie 2009, este ales deputat în parlament pe lista PCRM. În decembrie 2009 pleacă din rândurile PCRM și devine deputat neafiliat.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: