(VIDEO) Actorul rus Artur Smolyaninov ar putea fi cercetat penal pentru că a declarat că ar lupta de partea Ucrainei
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Actorul rus Artur Smolyaninov ar putea fi cercetat penal pentru că a declarat că ar lupta de partea Ucrainei

Șeful Comitetului de Investigații al Rusiei Aleksandr Bastrîkin a dispus deschiderea unui dosar penal împotriva actorului Artur Smolyaninov. Se întâmplă după ce artistul rus a declarat că dacă ar fi să meargă la război, ar lupta de partea Ucrainei și că nu îl interesează dacă Rusia va fi distrusă, informează BBC

Smolyaninov, cunoscut în special pentru rolul său din „Compania a 9-a” („9-я рота”), regizat de Fiodor Bondarciuk, a declarat într-un interviu că dacă ar participa la război, ar fi de partea Ucrainei. De asemenea, el a declarat: „Sincer, nu-mi pasă dacă Rusia va fi sau nu distrusă”.

Declarațiile actorului au stârnit multe reacții din partea reprezentanților clasei politice ruse. Cel mai vehement a fost deputatul Dumei de Stat Sultan Hamzaev, care a cerut intentarea unui dosar penal pe numele actorului. Politicianul este de părere că Artur Smolyaninov ar trebui să repete soarta jurnalistului Alexander Nevzorov, care a fost declarat „agent străin” pentru răspândirea „falsurilor militare”.

„Cred că acest actor fugar ar trebui să repete calea lui Nevzorov cu un dosar penal. Acestor actori ar trebui să li se anuleze imediat contractele pentru toate contractele de stat, filmele. În ceea ce mă privește, voi cere Comitetului de Investigații să deschidă un dosar penal împotriva acestui trădător”, a declarat Hamzaev.

Pe 9 ianuarie, șeful Comitetului de Investigații din Rusia Alexandr Bastrîkin a anunțat că a solicitat inițierea unui dosar penal.

Artur Smolyaninov a părăsit Rusia în octombrie 2022 și s-a pronunțat împotriva invaziei Ucrainei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: