VIDEO Agricultorii protestatari au blocat intrarea în Chișinău. Poliția: „Nu vom tolera!”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Agricultorii protestatari au blocat intrarea în Chișinău. Poliția: „Nu vom tolera!”

Circulația rutieră pe șoseaua Hîncești din capitală, la intrarea în Chișinău, rămâne blocată, anunță oamenii legii. Se întâmplă după ce zeci de fermieri din țară au ajuns la Chișinău pentru a protesta împotriva inacțiunilor Guvernului în raport cu problemele lor. Fermierii au pornit cu tehnica agricolă spre capitală în după-amiaza zilei de azi. Inspectoratul General al Poliției dă asigurări că întreprinde toate măsurile pentru a dirija traficul, mai ales că este ora de vârf, când cetățenii se deplasează spre case.

„Constatăm că agricultorii care au anunțat pentru mâine o acțiune de protest și care astăzi s-au deplasat din localitățile țării spre capitală au ignorat solicitările Poliției și propriile declarații prealabile. Poliția nu va tolera încălcarea legislației în vigoare și toți conducătorii unităților de transport amplasate neregulamentar sunt deja documentați pentru nesubordonare la cerințele Poliției și blocarea intenționată a benzilor de deplasare a transportului, ceea ce a determinat perturbarea circulației rutiere în capitală și a creat incomodități șoferilor”, anunță IGP.

Oamenii legii amintesc că amintim că orice deplasare cu încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere va fi documentată în modul corespunzător.

ACTUALIZARE 19:30: Traficul rutier pe șoseaua Hîncești, la intrarea în Chișinău, a fost reluat, după ce a fost blocat de agricultori cu tehnică agricolă. Poliția avertizează: „Orice abatere de la lege va fi documentată”. Detalii – AICI.

Precizăm că Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat că va ieși la un protest masiv, împreună cu Federația Națională a Fermierilor. Manifestanții intenționau să desfășoare un protest non-stop, în PMAN, în perioada 21 noiembrie – 31 decembrie și un marș la fel zilnic în perioada 22-26 noiembrie. Potrivit unei declarații prealabile a Asociației Forța Fermierilor și Federației Naționale a Fermierilor din Moldova către Primăria Chișinău, circa 1 000 de protestatari intenționează să iasă la protest, cu 500 unități de tehnică agricolă. De ce sunt „supărați” pe Guvern și ce spun autoritățile, vezi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: