VIDEO „Am înțeles că pierd”. Istoria unui bărbat cu deficiențe de auz – viața și lupta sa pentru dreptate
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Am înțeles că pierd”. Istoria unui bărbat cu deficiențe de auz – viața și lupta sa pentru dreptate

De mai bine de un an, Vladimir Catanoi muncește la un magazin de pește din cartierul Telecentru din capitală. În pofida faptului că lucrul său este tehnic, bărbatul a îndrăgit cu adevărat ceea ce face și își îndeplinește obligațiunile cu multă dedicație. La prima vedere pare un angajat obișnuit. Dacă te apropii și încerci să-i vorbești, inițial, te surprinde atenția cu care îți examinează mimicile, apoi urmează un moment de ezitare din partea lui. Dacă ești atent la discuțiile sale cu ceilalți angajați, îți dai seamă că Vladimir este un om deosebit. Are 39 de ani și de când a venit pe lume încearcă să perceapă viața din altă perspectivă. Nu aude și nu vorbește, iar această diagnoză dură i-a fost pusă încă la naștere. Acest lucru nu l-a împiedicat însă pe bărbat să se bucure de viață și să-și găsească un loc de muncă.

Până a se muta în capitală, Vladimir a locuit mai mulți ani în sat, unde își înființase o fermă de vaci și vindea produse lactate. Se bucura de mare popularitate printre cumpărători, pentru că marfa lui era de calitate, iar animalele erau îngrijite. Totuși, din cauza unor neînțelegeri cu vecinii, a fost nevoit să se lase de gospodărie.




Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: