VIDEO „Ascundeți-vă în anticamerele voastre”. Ceban își arată casa și mașina, după ce PAS afirmă că edilul este milionar
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Ascundeți-vă în anticamerele voastre”. Ceban își arată casa și mașina, după ce PAS afirmă că edilul este milionar

Primarul capitalei Ion Ceban a arătat într-un live pe Facebook mașina pe care o deține și locuința în care trăiește împreună cu familia sa. Asta după ce, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) au filmat casa edilului cu drona, precizând că aceasta costă circa 5 milioane de lei, însă Ceban se plânge că i-a venit factura pentru gaz de 4000 de lei. Primarul spune că va discuta cu juriștii și îi va ataca în instanță pentru calomnie.

În seara de 14 ianuarie, pe pagina oficială a PAS a apărut un video cu casa în care ar locui edilul capitalei Ion Ceban. În descrierea filmulețului se menționează că „pentru luxul primarului plătesc cetățenii, acesta își umple rezervorul cu combustibil achitat din bugetul municipiului Chișinău”.

„Ion Ceban este om bogat, milionar care oficial declară că a moștenit case și automobile de la neamuri, însă în realitate el a lucrat la stat. Este evident că această avere nu poate fi achiziționată din bani munciți cinstit la stat. În anul 2020, din bugetul mun. Chișinău, pe contul său au ajuns 228 mii lei. Primarul Ion Ceban nu reușește să se isprăvească cu glodul și gunoiul de pe străzile capitalei, dar deja se dă drept expert în piața gazelor”, se arată în postarea celor de la PAS.

În replică, în dimineața zilei de 15 ianuarie, primarul a făcut un live pe pagina sa de Facebook, în care arată locuința și automobilul familiei sale. Edilul afirmă trăiește într-o casă alături de alte familii cu ogradă comună, iar garaj și beci  nu are. De asemenea, nici mașină de serviciu nu deține, precizează Ceban. El spune că va discuta cu juriștii, pentru că există argumente pentru o cauză oficială.

„Am să rog juriștii să verifice toate circumstanțele plasării acelui spot mincinos din partea PAS. Este deranjant că au făcut pe pagina lor oficială. Este și un argument pentru o cauză oficială în acest sens (…) Ne bat la cap că gazul este de 3 ori mai mic decât în Europa. Nu spuneți prostii. Ascundeți-vă vă rog în camerele și anticamerele voastre și nu vorbiți prostii. Prețul la gaz în Germania, Serbia, Ungaria , Finlanda, Grecia este în jur la 300 de dolari per mia de m3. Nu faceți referință la prețurile spot. Nu mai credeți că toată lumea este proastă. A-ți negociat aiurea. Petru calomnie voi ruga juriștii să intervină. Dacă aveți ceva cu mine, nu veniți și filmați vecinii mei, că nu i-ați întrebat”, a spus Ceban.

Între timp, Ion Ceban a precizat că se va adresa la organele de control pentru a verifica fiecare „deputățel”de la PAS, despre care spune că ar avea câte 3-4 sau chiar 5 apartamente.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: