VIDEO „Mi se pare incorect”. Gîlcă s-a plâns la CMC că primește doar 14 mii de lei, iar directorii de spitale au salarii de 40 de mii
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Mi se pare incorect”. Gîlcă s-a plâns la CMC că primește doar 14 mii de lei, iar directorii de spitale au salarii de 40 de mii

Șeful Direcției asistență medicală și socială a Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, se plânge pe salariul său de 14 mii lei și îl compară cu cel al unui director de spital. „Mi se pare incorect”, a spus Gîlcă în timpul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), unde a fost invitat să vorbească despre situația epidemiologică din municipiul Chișinău.

Gîlcă spune că salariile în administrația publică locală sunt „foarte-foarte” mizere, fapt care ar duce la demisii din sistem și la zeci de locuri de muncă vacante. Boris Gîlcă declară că salariu unui tânăr specialist variază în dependență de specialitate. Acestea încep, totuși, de la 9-10 mii lei.

„Pleacă foarte mulți colegi, se concediază, din cauză că salariile sunt foarte-foarte mizere. Nu putem angaja oameni. Adresările noastre și a altor administrații publice locale către Cancelaria de Stat, Guvern sau Parlament pentru a revedea salarizarea în APL au rămas fără răspuns”, spune Gîlcă.

În context, el s-a plâns pe salariul lunar pe care îl ridică personal de la Primăria Chișinău, de 14 mii lei, și declară că este incorect să primească un astfel de salariu, în timp ce directorii de spitale ridică, lunar, între 25 și 40 mii lei.

„Eu vă spun, eu am 14 mii lei ca director care gestionez și social, și medical, pe când un director de spital, și nu am nimic împotriva directorilor de spital, are un salariu de 25, 30, 40 de mii de lei. Mi se pare incorect”, s-a plâns Gîlcă.

De menționat că salariul mediu pentru anul 2022 în Republica Moldova este de 9 900 de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: