VIDEO Când va opera Ryanair zboruri din Chișinău? Igor Grosu a dezvăluit principalul obstacol
Full Article 2 minutes read

VIDEO Când va opera Ryanair zboruri din Chișinău? Igor Grosu a dezvăluit principalul obstacol

Operatorul aerian Ryan Air nu își va începe activitatea în Republica Moldova până când autoritățile nu vor prelua în totalitate Aeroportul Internațional Chișinău. Informațiile au fost făcute publice de către președintele Parlamentului Igor Grosu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Ne-am întâlnit cu conducerea companiei, au fost foarte deschiși, amabili. Am discutat și ni s-a spus foarte clar, care sunt așteptările lor. Deci, tema pentur acasă este să ducem la bun sfârșit preluarea Aeroportului pentru a lua decizii, care să faciliteze venirea acestei companii pe piața noastră”, a declarat speakerul.

De asemenea, Grosu a menționat că, recent compania și-a început activitatea în Iași.

„Aveau planuri mari pentru Ucraina. Doar vreo 30 de nave au în Polonia și acum sunt și în Polonia. Eu sunt optimist și o să facem tot posibilul să-i aducem în Republica Moldova”, a spus Igor Grosu.

Șeful legislativului susține că, procesul de preluare a Aeroportului e aproape de final.

„Nu este săptămână să nu discutăm subiectul acesta. Avem promisiunea că în timpul cel mai apropiat va fi în totalitate preluat”, a adăugat președintele Parlamentului.

Totuși, Grosu nu a precizat dacă va rămâne Aeroportul în gestiunea statului.

Cu referire la decizia operatorului aerian Wizz Air de a pleca din Republica Moldova, președintele Parlamentului este sigur că compania se va răzgândi.

Amintim că, președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Dublin, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene Ryanair. Alături de Jason McGuinness, Director comercial Ryanair, și Raymond Kelliher, Director pentru dezvoltarea rutelor al companiei, oficialii au discutat despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: