VIDEO Candidatul la funcția de bașcan Grigorii Uzun răspunde criticilor: Nu sunt „marioneta” Kremlinului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Candidatul la funcția de bașcan Grigorii Uzun răspunde criticilor: Nu sunt „marioneta” Kremlinului

Candidatul Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) la funcția de bașcan al Găgăuziei Grigorii Uzun susține că nu este o „marionetă” a Kremlinului și că deciziile pe care le ia nu ar fi influențate de nimeni. Declarația a fost făcută de politician după ce și-a exprimat votul în cadrul turului II al alegerilor pentru funcția de guvernator al autonomiei din 14 mai.

„Care marionetă? Noi avem regiunea noastră, noi suntem locuitori ai Autonomiei  Găgăuzia. Eu sunt de naționalitate găgăuză. Eu singur iau decizii, nimeni nu stă după mine. Partidul Socialiștilor sunt colegii mei, suntem o echipă. Desigur, când bașcanul are o echipă la Chișinău, care ne reprezintă în Parlament, or PSRM este cea mai mare fracțiune de opoziție din Parlament, asta înseamnă vocea Găgăuziei în Parlament. Dar în spatele meu nu stă nimeni. Sunt independent și deciziile le iau sunt chibzuite”, a declarat Grigorii Uzun pentru NM.

De menționat că locuitorii din Găgăuzia sunt așteptați astăzi la urne pentru a-și alege bașcanul. Pentru funcție luptă candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor din Moldova, Grigorii Uzun și candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul. Potrivit Nokta, secțiile de vot s-au deschis la ora 07:00, fără incidente. Locuitorii regiunii sunt așteptați la vot până la ora 21:00.

Amintim că președinta Maia Sandu a declarat, recent, că foarte mulți candidați la funcția de bașcan al Găgăuziei sunt „mai degrabă agenți ai Federației Ruse decât politicieni care își doresc să lucreze pentru cetățenii din Autonomia Găgăuză”, fără a viza pe cineva în mod concret.

În aprilie 2023, Maia Sandu declara că își dorește ca alegerile bașcanului Găgăuziei să fie libere și corecte. Potrivit șefei statului, „în trecut au fost mai multe probleme la acest subiect”. Astfel, Sandu a spus că vrea ca noul bașcan să lucreze pentru Republica Moldova „nu pentru alte țări, Federația Rusă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: