Găgăuzia își alege bașcanul: Secțiile de vot s-au deschis fără incidente
Full Article 2 minutes read

Găgăuzia își alege bașcanul: Secțiile de vot s-au deschis fără incidente

Locuitorii din Găgăuzia sunt așteptați astăzi la urne pentru a-și alege bașcanul. Pentru funcție luptă candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor din Moldova, Grigorii Uzun și candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul. Potrivit Nokta, secțiile de vot s-au deschis la ora 07:00, fără incidente. Locuitorii regiunii sunt așteptați la vot până la ora 21:00.

Lupta se de astăzi între candidatul Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, şi candidatul independent susținut de Partidul Socialiștilor (PSRM), Grigorii Uzun – care au acces în turul doi, după scrutinul din 30 aprilie.

De menționat că oamenii legii au inițiat un dosar pe fapte de corupere a alegătorilor din UTA Găgăuzia în favoarea candidatului Evghenia Guțul. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la reprezentanții Partidului „ȘOR” pe 13 mai, în ajunul celui de-al doilea scrutin. Percheziții similare au fost desfășurate și pe 7 mai. În rezultat, opt persoane sunt cercetate în stare de libertate. Oameni legii au ridicat, inclusiv, telefoane și bani, publicând probe video și audio în acest sens.

Potrivit dosarului de învinuire, începând cu luna martie, concurentul electoral vizat, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună știință mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașcanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii. Pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura partidului ȘOR, fiecare activist era remunerat cu 15 000 lei.

Formațiunea politică a negat veridicitatea probelor video și audio prezentate de poliție, catalogându-le drept „trucate”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: