(VIDEO) Cel mai mare bombardament asupra Ucrainei de la începutul războiului. Zelenski: Rămâneți în adăposturi
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Cel mai mare bombardament asupra Ucrainei de la începutul războiului. Zelenski: Rămâneți în adăposturi

Armata rusă a lansat cel mai mare bombardament asupra Ucrainei de la începutul războiului. Autoritățile ucrainene informează că ar fi fost lansate peste 100 de rachete pe întreg teritoriul țării.

„Apărarea anti-aeriană lucrează. Sunt bombardamente pe întreg teritoriul Ucrainei. Au fost detectate deja 80 de rachete lansate, iar alte 20 încă zboară înspre ținte. Ocupanții au depășit cifra de 84 de rachete lansate pe data de 10 octombrie, astăzi fiind peste 100”, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Iurii Ignat.

Totodată, și Volodimir Zelenski a ieșit cu o adresare video către cetățenii Ucrainei, în care îi roagă să rămână în adăposturi.

„85 de rachete au atacat Ucraina, majoritatea afectând infrastructura energetică. Știm ce își dorește dușmanul, dar el nu va obține ceea ce vrea. Mai pot urma cel puțin 20 de lovituri. Vă rugăm să aveți grijă și să stați în adăposturi. Știu că atacurile au deconectat energia electrică din mai multe rigiuni. Vom trece și peste asta, slava Ucrainei”, a declarat Volodimir Zelenski.

Amintim că două blocuri de locuit din Kiev au fost lovite de rachete în după-amiaza de 15 noiembrie. Potrivit primelor informații, a fost înregistrată o victimă.

Totodată, în urma bombardamentelor au fost înregistrate și probleme cu energia electrică, fiind afectate regiunile:

-Kiev;

– Jitomir

– Ternopol

– Lvov

– Odesa

– Harkov

– Rovensk

– Volnînsk

– Dnepropetrovsk

Astfel, și în Republica Moldova au fost întreruperi de electricitate. Vicepremierul Andrei Spînu a confirmat că întreruperile de lumină din Moldova au legătură cu bombardamentele Rusiei în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: